Arjantin'de kuş gribi onlarca deniz aslanını öldürdü

Kuş gribinin Arjantin'de çok sayıda deniz aslanını öldürmesi, insanlara bulaşma olasılığına ilişkin korkuları artırdı.

Arjantin'de kuş gribi onlarca deniz aslanını öldürdü
Arjantin'de kuş gribi onlarca deniz aslanını öldürdü
GİRİŞ 01.09.2023 08:03 GÜNCELLEME 01.09.2023 08:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hayvan sağlığı yetkilileri, kuş gribi salgını nedeniyle Buenos Aires'ten Santa Cruz'a kadar Arjantin'in Atlantik kıyısında çok sayıda deniz aslanının öldüğünü açıkladı.

Patagonya'dan bir çevre otoritesi, yaklaşık 50 ölü deniz aslanının kuş gribine benzer belirtiler taşıdığını söyledi.

Bu durum yetkilileri, ülkenin 5 bin kilometrelik kıyı şeridinde kuş gribi vakalarının tespit edildiği plajların ziyaret edilmesine karşı uyarmaya yöneltti.

Güney Amerika'daki kuş gribi salgını deniz aslanları, foklar ve morslar gibi deniz memelilerini öldürdü.

Bu yılın başlarında virüs kıtanın her yerindeki kuş popülasyonlarını yok ettiğinde, Peru yüzlerce deniz aslanının ölümünü belgeledi.

Rusya'nın batısındaki bir kümes hayvanı çiftliğinde de sürüdeki 195 bin 503 kuştan 17 bin 800'ünün ölümüne yol açan oldukça öldürücü bir H5N1 kuş gribi salgınının belgelendiği açıklandı.

Durum, kuş gribi virüsünün mevsimsel salgınlardan sürekli salgınlara doğru ilerlediğini ve şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgınlarından birine işaret ettiğini gösteriyor.

DSÖ, bazı memeli türlerinin grip virüsleri üreterek hayvanlara ve insanlara zarar verebilecek yeni türler geliştirebileceğinden endişe ediyordu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), kuş gribinin kanıtlanmış bir tedavisi olmasa da semptomları olan herkes için hızlı grip antiviral ilacı öneriyor.

Virüs direnç geliştirirse bu ilaçlar etkinliğini kaybedebilir; bu nedenle uzmanlar acilen harekete geçilmesini şiddetle tavsiye ediyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • C.Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Küreselciler koronadan sonra Dünyaya Virüs,Mikrop,bakteri yaymak artık her şeyi yapmaya başladı ..insanların vücutlarında kızarıklıklar,Çıbanlar ,ekzamalar,akneler, gibi yeni hastalıklar çıkmaya başladı..
    Cevapla
  • ismail 7 ay önce Şikayet Et
    İnşallah pandemide yaptıkları gibi dsö denen şeytanlara uyup dinlemezler dsö tek amacı dünya nufusunu azaltmak okuyun araştırın amaçları ne ayrıca kim bunlara biat ediyorsa onun elemanıdır hizmetkarıdır
    Cevapla
  • turkiye sevdalısı 7 ay önce Şikayet Et
    Dünyada ticari savaşllar boyut değiştirdi bana göre hastalığı labaratuarda üret dışarı sal hemen ilacını satmaya başla o biterse başkası. Yeter artık insanlığın takati kalmadı
    Cevapla
  • cikkuş 7 ay önce Şikayet Et
    Yalan labaratuvarda et üretip insanları hasta edecekler
    Cevapla
  • Biz 7 ay önce Şikayet Et
    Hikâyeye bak ki tam da düz yani 50 tane, algı burada başlıyor zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!