Suriye'de tansiyon yükseliyor! Savaş uçakları bombaladı

Arap aşiretlerle PKK/YPG çatışmasına sahne olan Deyrizor'da İran destekli gruplara hava saldırısı düzenlendi.

GİRİŞ 02.09.2023 08:38 GÜNCELLEME 02.09.2023 09:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD savaş uçakları, Arap aşiretlerle terör örgütü PKK/YPG çatışmasına sahne olan Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde İran destekli gruplara hava saldırısı düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Deyrizor’un doğusundaki Elbukemal’dan Fırat nehrine uzanan Cisr Haşebi olarak bilinen köprü ve çevresinde İran destekli gruplar bir araya geldi. Muhaliflere ait gözlemevine göre, ABD'ye ait savaş uçakları iki askeri aracı hedef aldı.

Araçlarda ölü ve yaralıların olduğu ayrıca araçlardaki mühimmatların patladığı bilgisi alındı.

Deyrizor’un doğusunda Elbukemal, Muhsan ve el-Meyadin ilçelerinde, İranlı ve İran destekli yabancı grupların yer aldığı biliniyor. Deyrizor il merkezi ve batısı, İran destekli grupların ve Rusya’nın yardımıyla, Kasım 2017’de terör örgütü IŞİD’in çekilmesinin ardından Esad rejiminin eline geçti. 

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiye sinirlari kapatmali yoksa yeniden multeci surusu sinira dayanacak bu irak iran suriye turkiyenin basina bela butun sinirlar kapatilmali yoksa yakinda milyonlarin giris yaptigina gorecegiz
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    abd neden arap aşiretlere yardım etsinki bu işte bir gariplik var
    Cevapla
  • Ziyaretçi 7 ay önce Şikayet Et
    Abd yardım etmiyor! Aşiretler aynı terör örgütü gibi hatta gibisi fazla aynıdır . Aşiretler bölgeye göre ayrılır ve hangi bölge ise o bölge benim deyip saldırılar düzenler ve insanlara ve devlete ait her şeyi gasp ederler insanları ve devlet çalışanlarını(polis, asker vb...) infaz ederler işte silah ve mühimmatları böyle sahip olurlar! sonra bu silahlarla saldırı yaparlar!
    Cevapla
  • dedeoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    PKK = ABD olduğunun resmileşmiş hali
    Cevapla
  • Ziyaretçi 7 ay önce Şikayet Et
    PKK resmi değildir yasa dışı terör örgütü'dür. Ayrıca ABD ile alakası yoktur olsa PKK, Amerika'da da olurdu. PKK ve diğer tüm terör örgüt sadece destekleyen ülkelerde barınır başka ülkelerde barınamaz anında yok edilir.
    Cevapla
  • Delo 7 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi hakkınızı ülkenizi yedirmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi