Çin’de casuslara karşı seferberlik çağrısı

Pekin yönetimi ülkedeki casuslara karşı vatandaşlarını “göreve” çağırdı. Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı casusluğa karşı seferberlik çağrısında bulundu.

GİRİŞ 03.09.2023 14:09 GÜNCELLEME 03.09.2023 14:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

New York Times’ta yer alan habere göre Pekin yönetimi yabancı düşmanlara karşı korunmak için "toplumun tamamını" görev almaya çağırdı.

Gizli polisi ve istihbarat servislerini denetleyen Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı, resmi haber medyasının halkın katılımını artırma çabası için ilk sosyal medya hesabını bile açtı. İlk gönderisi: Casusluğa karşı “tüm toplumu seferber etme” çağrısı oldu.

Gönderide "Kitlelerin katılımının normalleştirilmesi" gerektiği belirtildi.

Çin'in iktidardaki Komünist Partisi ülkeye yönelik algılanan tehditlere karşı korunmak için sıradan insanları görevlendiriyor.

HALKA CASUSLARI TANIMA EĞİTİMİ VERİLİYOR

Temmuz ayında Çin, casusluk olarak kabul ettiği geniş faaliyet yelpazesini genişletmek için casuslukla mücadele yasasını değiştirdi. Yeni yasayla birlikte casusları ihbar edenlere binlerce dolar ödül vaat ediliyor. Bu kapsamda geçen ay ülkede 4 CIA casusu yakalandı. Çin'in bu politikaları öylesine ciddileşti ki üniversitelerdeki, veterinerlik gibi bölümlerde bile öğretim üyelerinin devlet sırlarını koruma konusunda ders alması şart koşuldu. Doğudaki Tianjin kentindeki bir anaokulu personellerine bile bir casusun casus olduğunu nasıl anlayacaklarına dair seminerler düzenlendi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • gandalf 8 ay önce Şikayet Et
    Çinliler birşey deniyor dikkat
    Cevapla
  • Bir Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    bunların ülkemizdeki casuslarınıda biz temizleyelim
    Cevapla
  • Yunus 8 ay önce Şikayet Et
    Çin kendisi zaten casus devletin ta kendisi. Dünya da mesela en fazla Çinli turistler kamera kullanır. Gittikleri her yeri çekerler sonra Çin’de lazım olursa kullanır devletleri. Bunların istihbarat servislerinin adı bile hiçbir yerde geçmez. O kadar sinsi ve tehlikeliler. ABD’den farkları yok. Amerika’nın mesela Apple ürünleriyle yaptığının aynısını Çinliler Huawei ile yapıyor.
    Cevapla
  • Talha 8 ay önce Şikayet Et
    1.3 milyar nüfuslu korkak çinliler paranoyak oldu, özgürlük kavramı bu ırklara çok uzak bir kavram git gide kuzey koreden beter hale gelecekler, korkak paranoyaklar üç kuruş ödül almak için birbirlerini ispiyonlayacaklardır..
    Cevapla
  • adalet istiyoruz 8 ay önce Şikayet Et
    Wechat diye bir uygulamaları var zaten tam casus. Ben Çin de onlarca uygurlu ile tanıştım konuştum kime size zulüm ediyorlarmı diye sorsam benimle bir daha konuşmadı. Casus olduklarımı düşündüler yada cep telefonlarındaki algoritma algılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı