İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırısı sonrası isyan çıktı

İsveç'in Malmö kentinde Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in saldırıları sonrası Malmö'de isyan başlattı. Yol kesen ve onlarca aracı ateşe veren gençler, polise taşlarla saldırdı.

GİRİŞ 04.09.2023 09:13 GÜNCELLEME 04.09.2023 09:55
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İsveç'in Malmö kentinde Müslümanların yoğun olduğu Varnhemstorget bölgesinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e saldıran Irak asıllı Salwan Momika'yı engellemeye çalışan 15 kişi gözaltına alınmış bunlardan da 3 kişi tutuklanmıştı.

Momika, Kur'an-ı Kerim yaktığı sırada karşı göstericilerin müdahalesi sonucu olay yerinden zırhlı araçla kaçırılmıştı.

Polise tepki gösteren gençlerden oluşan 100 kişilik grup, Malmö'de isyan başlattı. Yol kesen ve onlarca aracı ateşe veren gençler polise taşlarla saldırdı.

Gençlerin isyanı sürerken olay yerine İsveç'in değişik yerlerinden yüzlerce polis gönderildi. Polis olayların başka şehirlere sıçramasından korkuyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 77
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Allaha binlerce şükürler olaun.Daha beter olacaksınız.
    Cevapla
  • BAMSI BEYREK 7 ay önce Şikayet Et
    İsveç yanacak ama bugün ama yarın mutlaka yanacak özgürlük adına eylem yapma hakkımız var
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun..
    Cevapla
  • cengiz han 7 ay önce Şikayet Et
    Ulan haveller, haydin isvece gidin yakin yagmalayin
    Cevapla
  • SABIRLI 7 ay önce Şikayet Et
    İsveç devletinin polisi neden emniyet tedbirleri altında olayları izlemez olmuşlar.Belirtilmedimi ciddi tahrik küstahça uluslararası hukuk suçları kapsamında işlenen eylemlere şahıslara mani olmadı İsveç yönetimi güvenlik birimleri tatile çıksalar daha iyi tutum olurdu rezalet boyutunu aştı tutumları .Dikkatli olunmalı tabiki İsveç ve Danimarka yönetimi mevcut tablonun sorumluları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!