IKBY "Kerkük Kürdistan'dır" yazılı pul bastırdı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı, üzerinde "Kerkük Kürdistan'dır" ifadesi yer alan bir pul bastırdı.

GİRİŞ 04.09.2023 13:19 GÜNCELLEME 04.09.2023 15:42
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı yeni bir posta pulu bastı.

IKBY'ye ait hükümet ofislerinde kullanılacak pulun üstünde, Kerkük'teki Peşmerge heykelinin fotoğrafı bulunuyor.

5 bin dinar değerindeki pulun üzerinde ayrıca, "Kerkük Kürdistan'dır" ifadesi yer alıyor.

IKBY'den yapılan açıklamada, pulun bölgede devam eden protestolar kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) destek amacıyla basıldığı belirtildi.

KERKÜK'TE NELER OLUYOR?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkmasından sonra Irak ordusunun Kerkük'te boşalttığı üslere konuşlanmaya başlamış ve 3 yıl boyunca kentte denetimi fiilen ele almıştı.

IKBY'nin 25 Eylül 2017'de düzenlediği sözde "bağımsızlık referandumu" ve Kerkük'ü ilhak girişiminin ardından merkezi hükümete bağlı güçler, 16 Ekim 2017'de Kerkük'e girerek kentteki Peşmerge varlığına son vermişti.

Irak ordusu, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) bulunduğu binayı boşaltıp Kerkük Operasyonlar Komutanlığı karargahı yapmıştı.

Bina geçen günlerde, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatıyla boşaltılarak KDP'ye devredilmek istendi. Bu karar sonrası 25 Ağustos'ta başlatılan protestolar kapsamında, eylemciler (Arap aşiretler ve Türkler) Erbil-Kerkük yolunu kapattı.

Kerkük'te dün, KDP destekçisi bir grubun, ordu kontrolündeki binanın KDP'ye teslim edilmesine karşı çıkanların kapattığı Erbil-Kerkük kara yolunun açılması talebiyle düzenlediği protestoların ardından olaylar çıkmıştı.

Protestoların ardından olayların büyümesi üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Olaylarda ölenlerin sayısının 4'e, yaralananların sayısının 15'e yükseldiği açıklanmıştı.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 57
  • Kerkük kızı 7 ay önce Şikayet Et
    zesedimiz ustunden geçerek onuda ruyanizde gormenize musaade etmez asil Kerkük halki yüzünüzün rengi sap sarı olmuştu 2017 ben kerkük teydim ciktim Türkiyeye kara yoluyla onu gordum fare gibi saklandiniz sizi ve bakanimizin dedigi mukropleri yok etme zamani geldi Kerkük Türktür türk kalacan ebediyen
    Cevapla
  • Kutahyali 7 ay önce Şikayet Et
    Oralardan pis kokular gelmeye başlamış temizlemek zamanı gelmiş sanırım
    Cevapla
  • aramıza hoşgeldin 7 ay önce Şikayet Et
    biz de gülecek sebep arıyorduk
    Cevapla
  • Bahadır 7 ay önce Şikayet Et
    O pullarla gömülürsünüz
    Cevapla
  • Atilla 7 ay önce Şikayet Et
    Aç köpekler bekleyin az kaldı kuduz Aşısıyla geleceğiz
    Cevapla
  • sefer 7 ay önce Şikayet Et
    ne asisi ? iti kovan ile gideriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...