Fransa'da 2016'da jandarma aracında ölen siyahi genç unutulmadı

Fransa'da bir grup, 2016'da jandarma aracında hayatını kaybeden siyahi genç Adama Traore'nin ölümüne ilişkin soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasına tepki göstererek adalet talep etti.

GİRİŞ 06.09.2023 09:23 GÜNCELLEME 06.09.2023 09:31

Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen gösteride, Traore'nin ölümüne ilişkin soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanması kınandı.

Traore'nin ölümünün aydınlatılmasını isteyen ve adalet talep eden protestocular, "Adalet yoksa, barış da yok" sloganı attı.

Siyahi gencin ablası Assa Traore'nin de katıldığı gösteride, 27 Haziran'da polis kurşunuyla öldürülen Nael M. isimli genç sürücü de anıldı.

- TRAORE’NIN ÖLÜMÜ

Adama Traore, 19 Temmuz 2016'da kimlik kontrolü sırasında yaşanan gerilim sonrası karakola götürülmek üzere bindirildiği jandarma aracında yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından yapılan ilk açıklamalarda Traore'nin rahatsızlandığı ve ilk yardım ekibine teslim edildiği öne sürülmüştü.

Ancak Traore'nin doktor müdahalesinden önce jandarma aracında öldüğü ortaya çıkmıştı.

Paris Adli Mahkemesi, Traore'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı vermişti.

Mahkeme, yapılan farklı otopsi ve bilirkişi raporlarında Traore'nin ölümüne sebebiyet verecek bir şiddet bulgusuna rastlanmadığına hükmetmişti.

Traore'nin ailesinin avukatı Yassine Bouzrou, takipsizlik kararına itiraz edeceğini ve kararı temyize götüreceğini belirtmişti.

Olay günü Traore'yi gözaltına alan 3 jandarma, soruşturma kapsamında 2018'den bu yana tanık statüsündeydi.

Traore'nin ailesi, oğullarının ölümünden söz konusu 3 jandarmayı sorumlu tutuyor.

Gencin ölümünün ardından defalarca polis şiddetine karşı kitlesel gösteriler düzenlenmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı