ABD'den korkutan nükleer hamlesi! Pentagon açıkladı: Ukrayna'ya verilecek

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna'ya 175 milyon dolarlık yardım paketi kapsamında seyreltilmiş uranyum verileceğini açıkladı.

ABD'den korkutan nükleer hamlesi! Pentagon açıkladı: Ukrayna'ya verilecek
ABD'den korkutan nükleer hamlesi! Pentagon açıkladı: Ukrayna'ya verilecek
GİRİŞ 06.09.2023 22:55 GÜNCELLEME 07.09.2023 14:01
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

ABD’den Ukrayna’ya askeri mühimmat desteği devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya sağlanacak 175 milyon dolarlık yardım paketinin bir parçası olarak seyreltilmiş uranyum mühimmatı temin edileceği kaydedildi.

ABD'den korkutan nükleer hamlesi! Pentagon açıkladı: Ukrayna'ya verilecek

Açıklamada, Washington’ın Kiev’e söz verdiği tanklara atıfta bulunan Pentagon, gönderilecek 120 mm’lik mermilerin ABD M1 Abrams tankları için olduğu ifade edildi.

SEYRELTİLMİŞ URANYUM NÜKLEER TEHDİT İÇERİYOR

Seyreltilmiş uranyum, ağır zırh kaplamasını kolayca delme özelliğinin yanı sıra metal yığını içinde kendi kendine tutuşma özelliğine sahipken, uranyum tozunun yutulması veya solunması kanser ve doğum kusurları dahil olmak üzere tehlikeli sağlık riskleri taşıyor.

ABD'den korkutan nükleer hamlesi! Pentagon açıkladı: Ukrayna'ya verilecek

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Seyreltilmiş uranyum nükleer silah değil. Zırh deliciliği arttırmak için kullanılıyor. Zaten Rusya da kullanıyor, Ukrayna da kullanıyor, daha önce İngiltere verdi.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 7 ay önce Şikayet Et
    Uranyum demek nükleer savaş demek. Daha önce Çernobil'de olduğu gibi rüzgar ve diğer tabii olaylarla karadeniz üzerinden Türkiye kirlenecektir. Engel olunmalıdır.
    Cevapla
  • Zillet 7 ay önce Şikayet Et
    Alçaklık, kendisi Nasılsa başka kıtada orayı toptan mahvedecek Japon yanında 2 sivil yerleşim yerine bir de değil 2 taneye atom bombası atacak kadar vicdansız ülke şu an Normalde yargılanmış Almanya gibi yasaklı bir ülke durumunda olması gerekirdi ama Nerede adalet. Ali kıran baş kesen geziyor ortalıkta
    Cevapla
  • GAKKO 7 ay önce Şikayet Et
    Gâvur gavurlugunu yapıyor...al birini vur ötekine
    Cevapla
  • Yorumcu1 7 ay önce Şikayet Et
    Bu Savas bitmez! Bitirmezler ! Ukrayna Alip aptallik yaparsa , ABD de dahil rusyayi kimse yenemez AMA kazanamazda, gidiś iyi degil sonumuz hic iyi gorunmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...