Dünyaya çok yakın geçecek! En son 430 sene önce görülmüştü: Alışılmadık bir durum...

Gökbilimciler, uzayın derinliklerinde son olarak 430 sene önce görülen 'Nishimura' kuyruklu yıldızının bu hafta sonu ya da gelecek hafta dünyaya çok yakın geçeceğini açıkladı.

Dünyaya çok yakın geçecek! En son 430 sene önce görülmüştü: Alışılmadık bir durum...
Dünyaya çok yakın geçecek! En son 430 sene önce görülmüştü: Alışılmadık bir durum...
GİRİŞ 07.09.2023 03:17 GÜNCELLEME 07.09.2023 03:17
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bir kilometre uzunluğundaki kuyruklu yıldızın, yaklaşık 125 milyon kilometre mesafeden bu hafta sonu ya da gelecek hafta başında Dünya'nın yakınından geçmesi bekleniyor.

KENDİNİ EN SON 430 YIL ÖNCE GÖSTERMİŞTİ

Kuzey Yarımküre'de yaşayan ve kuyruklu yıldızı görmek isteyen gözlemciler, gün doğumundan 1-1,5 saat erken kalkarak en son kendini yaklaşık 430 yıl önce gösteren bu yıldızın ışığını son derece sönük olsa da çıplak gözle izleyebilecek.

GÖREBİLMEK İÇİN SON ŞANS OLACAK

Sanal Teleskop Projesi'nin kurucusu İtalyan gökbilimci Gianluca Masi, yaptığı açıklamada, gelecek haftanın, kuyruklu yıldızı Güneş'in parıltısında kaybolmadan önce Kuzey Yarımküre'den görmek için "son mümkün şans" olduğunu söyledi.

Masi, Güneş'le karşılaşmasını atlatması halinde kuyruklu yıldızın eylül sonunda Güney Yarımküre'den de karanlıkta ufukta görülebileceğini kaydetti.

Yıldız gözlemcileri, Japon amatör gökbilimci Hideo Nishimura'nın ağustosta keşfettiği ve bu sebeple Nishimura adını alan nadir görülen yeşil kuyruklu yıldızı takip ediyor.

'ALIŞILMADIK BİR DURUM'

NASA'nın Dünya'ya Yakın Gökcisimleri Araştırma Merkezi (CNEOS) yöneticisi Paul Chodas, insanların kuyruklu yıldızı görebilmesi için iyi bir dürbüne ihtiyacı olduğunu ve nereye bakacaklarını bilmeleri gerektiğini belirtti.

Chodas, güçlü teleskoplarla yapılan tüm profesyonel gökyüzü araştırmaları göz önüne alındığında, amatör bir gökbilimcinin kuyruklu yıldız keşfetmesinin alışılmadık bir durum olduğunu dile getirdi.

Kuyruklu yıldızın son ziyaretini yaklaşık 430 yıl önce gerçekleştirdiğini ifade eden Chodas, bu durumun Galileo'nun teleskopu icat etmesinden yaklaşık 10-12 yıl öncesine tekabül ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • HALLEY 7 ay önce Şikayet Et
    Aynı yörüngede aynı hızda ritmik hareketle kuyruklu yıldızın 430 sene gibi süreçte Dünyamızı tekrar ziyaretedecek olması muhteşem bir olay bilimadına ve kusursuz kudretin göstergesi şüphesiz uzay inanılmaz halen gizemleri barındıran bir kavram.Gelecek nesiller tanık olacak bizler olmayacağız işte hayatın gerçeği.
    Cevapla
  • mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    nerden biliyorsun 430 sene önceyi yalanınız batsın
    Cevapla
  • Trabzonlu 7 ay önce Şikayet Et
    Bilim diye bir şey duydun mu Mehmet abi?
    Cevapla
  • Hendese 7 ay önce Şikayet Et
    Hesap, kitap diye birşey var ya hani.
    Cevapla
  • enes 7 ay önce Şikayet Et
    uğrasın Bursaya da iskender yedirip gönderelim
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Allahu Ekber......
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Çok yakın geçecekmiş. 125 milyon km kadar
    Cevapla
  • berna 7 ay önce Şikayet Et
    ne yani yakın geçip başımıza mı düşsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!