Ruanda’da kan donduran olay: Mutfağından 10’dan fazla ceset çıktı

Ruanda’nın başkenti Kigali’ye bağlı Kicukiro banliyösinde 10’dan fazla kişiyi evinin mutfağında öldürdüğü ortaya çıkan seri katil yakalandı.

Ruanda’da kan donduran olay: Mutfağından 10’dan fazla ceset çıktı
Ruanda’da kan donduran olay: Mutfağından 10’dan fazla ceset çıktı
GİRİŞ 07.09.2023 19:12 GÜNCELLEME 07.09.2023 19:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Afrika ülkesi Ruanda’da kan donduran bir olay yaşandı. Başkent Kigali’ye bağlı Kicukiro banliyösünde polis, 34 yaşındaki bir adamın kirasını ödememesi üzerine evde tahliye çalışmalarına başladı. Polis söz konusu evin mutfağında yaptığı incelemelerde çoğunluğu kadın olmak üzere 10’dan fazla kişinin cesedine ulaştı. Gözaltına alınan 34 yaşındaki seri katilin suçunu itiraf ettiği ve hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ 

Ruanda Soruşturma Bürosu Sözcüsü Thierry Murangira olaya ilişkin yaptığı açıklamada katili karakola götürürken kavga çıkardığını belirterek, “Katilin özür dileyerek ağlaması şüphelerimizi arttırdı. Karakolda bazı insanları öldürdüğünü itiraf etti ve hakkında soruşturma başlatıldı. Katil çoğunluğu hayat kadını olan kurbanlarını evine çekerek, telefonlarını ve eşyalarını çalmış. Ardından onları boğarak öldürmüş ve kiraladığı evin mutfağında kazılmış bir çukura gömmüş” dedi.

Murangira ayrıca mutfakta çok sayıda cesedin bulunduğunu ancak net sayının adli tıp incelemelerinin ardından belli olacağını söyledi.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞ

Seri katilin geçtiğimiz Temmuz ayında bazı kadınları soyduğu, cinsel istismarda bulunduğu ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ancak suçlamalar hakkında yeterli delil bulunamadığı için serbest bırakıldığı belirtildi. Seri katile yönelik ise resmi suçlama yönetilmedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    sakın Afrika ülkelerine gitmeyin Kongo da kesin insanları yiyiyorlar
    Cevapla
  • özkan 7 ay önce Şikayet Et
    yememiş mi
    Cevapla
  • ertürk 7 ay önce Şikayet Et
    inşaat filmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!