ABD'den Ukrayna'ya dev sevkiyat! Tam 1 milyar 600 milyon dolar!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yardım paketi vereceklerini açıklamasının ardından 1 gün geçmeden, Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık yeni yardım paketi verileceğini duyurdu.

ABD'den  Ukrayna'ya dev sevkiyat! Tam 1 milyar 600 milyon dolar!
ABD'den Ukrayna'ya dev sevkiyat! Tam 1 milyar 600 milyon dolar!
GİRİŞ 08.09.2023 02:48 GÜNCELLEME 08.09.2023 04:04
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bir dizi silah ve askeri teçhizatın alımında kullanılması öngörülen uzun vadeli yardım paketinin, Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi (USAI) aracılığıyla sağlanacağını bildirdi.

YARDIM PAKETİ ÇOK SAYIDA TEÇHİZATI İÇERİYOR

Ukrayna hava savunma sistemlerinin sürdürülebilirliği ve entegrasyonu için ekipman, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için teçhizat, topçu mermileri, elektronik harp araçları, imha mühimmatları ve mayın temizleme teçhizatının dahil olduğu pakette aynı zamanda eğitim ve bakım faaliyetleri de olacak.

1 MİLYAR DOLARLIK YARDIM PAKETİ DE AÇIKLANMIŞTI

Söz konusu yardım paketi, Blinken'ın Ukrayna ziyaretinde ülkeye 1 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıklaması ve Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırısında son haftalarda ilerleme olduğunu bildirmesinden bir gün sonra geldi.

Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıklarken, "Devam eden karşı saldırı, son haftalarda ivme kazandı. Ukrayna'ya vereceğimiz yeni yardımlarla bu ivme daha da hızlanacak." ifadesini kullanmıştı.

ABD, TOPLAMDA 600 MİLYON DOLARLIK SEVKİYAT YAPACAK

Söz konusu yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya 175 milyon dolarlık savunma yardımı verilecek. Bu yardım, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzeleri, Javelin zırh delici füze sistemleri, tanksavar sistemleri ve Abrams tankları için uranyum tank mühimmatları içeriyor.

Ayrıca yeni açıklanan paketin 300 milyon doları, Rusya'dan alınan bölgelerde düzenin tesisi için kolluk kuvveti desteğini kapsıyor.

Paketin 100 milyon doları, "yabancı askeri finansman" olarak, 206 milyon doları insani yardım olarak verilecek. Kalan kısım da Ukrayna'nın uzun vadedeki ihtiyaçları için tesis edilecek.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    hanı hep Ukrayna suçlu! o kadar suçsuz insanlar ölür.
    Cevapla
  • gandalf 7 ay önce Şikayet Et
    jön canım ülkeyi bitirdi
    Cevapla
  • POTİN YENİLMEZ 7 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytanın yaptığına bakın hele, bu savaş biter mi, tabi ki bitmez, daha atom bombası bile satarlar az kaldı, zaten seyreltilmiş gönderecek.. artık çok sıkıntılı bir durum var ortada... biz sadece bilmemiz gerekeni biliyoruz. Orda neler oluyor..
    Cevapla
  • Bir vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Savaşı kimin çıkardığını buradan anlayın.
    Cevapla
  • Akın 7 ay önce Şikayet Et
    Tiyatrocu ülkeyi bitirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar