Mali'de iki ayrı terör saldırısı: Onlarca kişi hayatını kaybetti

Mali'de düzenlenen iki ayrı terör saldırısında 49'u sivil 15'i asker toplam 64 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıları, "Mağrip El-Kaidesi"nin Sahel'den sorumlu kolu "Cemaat Nusra el İslam ve Müslim" üstlenirken, ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

GİRİŞ 08.09.2023 09:35 GÜNCELLEME 08.09.2023 10:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mali ordusundan yapılan açıklamada, Timbuktu bölgesinden geçen Nijer Nehri'nde seyir halindeki bir yolcu teknesinin roketli saldırıya uğradığı bildirildi.

Motoruna 3 roket isabet eden teknede 49 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, 300 kişinin bulunduğu teknenin ciddi hasar almasına karşı kıyıya yanaşabildiği kaydedildi.

Öte yandan Gao bölgesindeki Bamba ilçesinde konuşlu askerlere düzenlenen saldırıda da 15 askerin öldüğü ifade edildi.

Hükümetten yapılan açıklamada da her iki saldırıda hayatını kaybedenler için 8 Eylül gece yarısından başlayarak 3 günlük ulusal yas ilan edildiği duyuruldu.

Saldırıları, Mağrip El-Kaidesi'nin (AQIM) Sahel'den sorumlu kolu Cemaat Nusra el İslam ve Müslim (JNIM) üstlendi.

Nijer Nehri'nin Mopti bölgesinden geçen kısmında da bir başka tekne 3 Eylül'de saldırıya uğramış ve olayda bir çocuk yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Kankardeş 7 ay önce Şikayet Et
    Her ne hikmetse nerede bir terör saldırısı olursa üslenen örgüt adı islam yada müslüman oluyor. Örgütleri kurduran batı ülkeleri, medeni görünüp her türlü çirkefliği yaptığı gibi islam yada müslüman yaftası ile adlandırdığı kendi paralı teröristleri ile katliyam yaparak, müslümanı müslümana düşman yapıp kardeş kanı dökmek için alt yapı oluşturma planını hep uygulamıştır.
    Cevapla
  • Tuncay 7 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahrede batı uşakları,milletimiz görsün batı ve ABD bize PKK ile yaptığı bombalı saldırıları malide ,Somali'de başka isimlerle yaptırıyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bir zamanlar Türkiye'de böyle hadiseler çok oluyordu. Allaha çok şükür bitme aşamasında..
    Cevapla
  • hugocan 7 ay önce Şikayet Et
    Fransa yaptirmistir kesln
    Cevapla
  • Nef'i 7 ay önce Şikayet Et
    Afrika'da bu daha çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!