Belçika'da "Pipigate" skandalı: Adalet Bakanı özür diledi

Belçika Adalet Bakanı Quickenborne, doğum günü partisine katılan üç konuğun kapıdaki polis minibüsüne işemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında parlamentoda, "Pipigate" skandalı olarak adlandırılan olaydan ötürü özür diledi.

Belçika'da "Pipigate" skandalı: Adalet Bakanı özür diledi
Belçika'da "Pipigate" skandalı: Adalet Bakanı özür diledi
GİRİŞ 08.09.2023 15:18 GÜNCELLEME 08.09.2023 15:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Van Quickenborne 14 Ağustos'ta 50. yaşına basması nedeniyle Kortrijk'taki evinde bir doğum günü partisi verdi. Partiye Başbakan Alexander De Croo da katıldı.

Başbakan'ın ayrılmasının ardından aşırı alkollü oldukları bilinen üç konuk sokağa çıktı ve evin önüne park edilmiş bir polis minibüsüne işemeye başladı. Partiye katılan diğer konuklar da kahkahalar içerisinde üç kişiyi izledi.

Muhalefetteki siyasetçiler ve polis sendikaları, "Pipigate" skandalından ötürü duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Hollanda Parlamentosu'nda konuşan Van Quickenborne, konunun ciddiyetine değinerek şunları şöyledi:

"Evime davet ettiğim insanların bir polis minibüsüne işemesinden utanıyorum. Bu iğrenç bir şey, özellikle de minibüsün neden orada olduğu düşünüldüğünde."

Federal Savcılık, Adalet Bakanı'nın doğum gününde yaşanan olaylar üzerine "polise hakaret" gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Adige 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupa denen batakhanenin içler acısı durumu ve kültürü bu kadar rezil işte.
    Cevapla
  • Zafer 7 ay önce Şikayet Et
    İçki aldıktan sonra doğru-yanlış sınırları bulanıklaşıyor. Sarhoşun yanlışlıklar yapması çok olası bir durum. Normalde akıllı fakat sarhoş olduktan sonra saçmalayanları, saldırganlaşanları, ağlayanları ve pantolonuna yapanları çok gördüm.
    Cevapla
  • kenan 7 ay önce Şikayet Et
    bunların karakteristik özellikleri karaktersizlik, ne bekliyordunuz ki.. medeniyet dedikleri fuhşiyat gerçek medeniyet çatısı altında yaşamaktansa amerikaya kadar kaçmayı yeğleyenlerin geride bıraktıkları bu artıkların zihniyet ve yaşam şekilleri midir? olmaz olsunlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi