New York'taki Türkevi önünde Kur'an-ı Kerim'e saldırı! ABD'den tepki

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, Kur'an-ı Kerim'in İngilizce baskısını yere atarak tekmeledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu saldırıyı "iğrenç" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 08.09.2023 23:10 GÜNCELLEME 09.09.2023 15:20
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

New York'taki Türkevi'ne aynı zamanda başkonsolosluk da olan binanın ana girişinin önüne gelen bir kişi, elinde tuttuğu kitabı yere atarak tekmelemeye başladı.

Türkevi güvenlik görevlileri, hızla bina dışına çıkarak kimliği belirsiz kişiye müdahale etti, Türkevi binası önünden uzaklaştırdı.

Söz konusu kitabın Kur'an-ı Kerim'in İngilizce baskısı olduğu anlaşıldı.

Olay hakkında New York Polis Departmanı (NYPD) ve Diplomatik Güvenlik Birimi (DSS) yetkililerine ulaşılarak bilgi verildiği kaydedildi.

Sosyal medyaya yansıyan cep telefonu ile çekilmiş bir görüntüde, kimliği belirsiz kişinin Türkevi önünde elindeki kitabı yere attığı, daha sonra tekmeleyerek dikkat çekmeye çalıştığı anlaşılıyor.

ABD'DEN TEPKİ

ABD Dışişleri Bakanlığı  Türkevi önünde kutsal kitaba yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. ABD'nin ifade özgürlüğünü demokrasinin unsuru olarak gördüğü belirtilen açıklamada, kutsal metinlere saygısızlık "iğrenç" olarak nitelendi.

Olaya ilişkin detayların takip edilmediği ve konuya ilişkin yorum yapılmayacağına yer verilen açıklamada, ABD'nin nefret eylemlerini kınadığı ve söz konusu eylemlerin bireylere zarar verebileceği aktarıldı.

ABD'nin daha önce Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara ilişkin dile getirdiği endişeleri yinelenen açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın mayıstaki, "İslamofobiye karşı koymak, benim yönetimim açısından öncelik. Müslüman karşıtı nefrete karşı durmak, herkes için özgürlük ve adalet üzerine kurulan bir ülke olarak esastır" sözlerine atıfta bulunuldu.

Açıklamada, ayrıca dini azınlık grupları için daha kapsayıcı bir ortam oluşturulmasına yönelik çaba sarf edilmesi gerektiği belirtilerek, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar konusuna ilişkin barışçıl ve açık diyalog çağrısı yapıldı.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Gürbüz 7 ay önce Şikayet Et
    Aynı İsveç ağzı. Yada isveç'teki Abd ağzı.
    Cevapla
  • 1071 7 ay önce Şikayet Et
    Şanlı atalarımız Türkistandan Viyanaya üç kıtaya ALLAHÜ TEALA'NIN dinini yani Yüce İslam Dinini yaymak için geldi, İslamın sancaktarlığı için milyonlarca ŞEHİD verdi, ee biz ne yapıyoruz ? Dünyaya niye geldik ? Bizim kutsallarımıza saldırıldıktan sonra NİYE YAŞIYORUZ boşuna yaşıyoruz,ALLAHÜ TEALA'ya nasıl hesap vereceğiz ?
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 7 ay önce Şikayet Et
    KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK, ser tedbirler lazım !..
    Cevapla
  • HASAN DEMİRCİ 7 ay önce Şikayet Et
    elleri kırılsın
    Cevapla
  • Osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Demekki Kuranın ve İslamın temsilcisi olan bir milletiz ki bu dinsiz mahluk Türk konsolosluğu num önünde Kurana ve İslama Müslümanların kutsallarına saldırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!