Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem: Ölü sayısı 1305'e yükseldi

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülke tarihinin son 120 yıldaki en şiddetli depreminin yaşandığını açıkladı. Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş'teki 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1305'e yükseldiğini açıkladı.

GİRİŞ 09.09.2023 09:58 GÜNCELLEME 09.09.2023 23:50
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğunu belirtti.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş'teki depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu duyurdu.

YÜZLERCE ÖLÜ VE YARALI VAR

Fas İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde, hayatını kaybedenlerin sayısının 1305'e yükseldiği kaydedildi. 1220'sinin ağır olmak üzere 1832 kişinin de yaralı olduğu aktarıldı.

Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua'nın bulunduğu aktarıldı.

Yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle oluşan zararın tespiti ve gerekli yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tüm imkanlarını seferber etti. Fas'taki kurtarma ekipleri yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor.

Bu arada ekiplerin depremden sonra yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle deprem bölgelerine ulaşmakta zorlandığı öğrenildi.

Türk Kızılay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas'ın Marakeş şehrinde meydana gelen deprem sonrası afet ekiplerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

SOKAKTA UYUDULAR

Uluslararası ajansların geçtiği görüntülerde deprem sonrası insanların battaniyelerle sokaklarda uyudukları görüldü.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fas'ta meydana gelen depremle alakalı X hesabından yaptığı açıklamada, "Dost ve kardeş Fas'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • kamil 7 ay önce Şikayet Et
    Afad Kızılay Umke Fas'a gitmedi. Bize yakıştı mı ve halkımızı üzdünüz.
    Cevapla
  • Dünya 5ten büyük 7 ay önce Şikayet Et
    Fas davet etmedi... birçok avrupa ülkeside yardıma hazırız dedi, fakat davet edilmedi fas hükümeti tarafından... belki istemiyorlar güvenlik açısından veya başka bir sebepten...
    Cevapla
  • ibrahimm sarı 7 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Fas, yardım a hazırız
    Cevapla
  • Mgl 7 ay önce Şikayet Et
    Allah cc yardımcıları olsun, vefaat eden kardeslerimize gani gani rahmet eylesin...amin
    Cevapla
  • İrfan 7 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun, Rabbim yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Asa 7 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?