Charlie Hebdo'dan alçak kapak: Kur'an-ı Kerim'i hedef aldılar

Avrupa'da başta Danimarka ve İsveç olmak üzere İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik sistemli menfur saldırılar sürüyor. Fransız dergisi Charlie Hebdo da skandal bir saldırıya imza attı.

GİRİŞ 09.09.2023 03:33 GÜNCELLEME 09.09.2023 08:57
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara bilinçli bir şekilde izin verilerek İslam düşmanlığı körükleniyor. Avrupa'daki sistematik provokasyonlar artarak devam ederken, Fransız dergi Charlie Hebdo da skandal bir kapak yayınladı.

CHARLIE HEBDO'DAN ALÇAK KAPAK

Dergi bu ayın kapağında kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e dil uzattı. Kapakta şu hadsiz ifadeler yer aldı:

"Kur'an'ı yakmayı bırakın, okuyun, çok eğlenceli. Daha önce hiç bu kadar gülmemiştim."

Fransız derginin skandal kapağı sosyal medyada büyük tepki çekti.

AVRUPA'DA KUR'AN-I KERİM'E SİSTEMATİK SALDIRILAR!

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü. Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Kuran-ı Kerim yakan provokatör Momika'nin bağlantıları ortaya çıktıKuran-ı Kerim yakan provokatör Momika'nin bağlantıları ortaya çıktı

İsveç'te İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e alçakça saldırı!İsveç'te İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e alçakça saldırı!

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan ayı itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Grup, 28 Temmuz'da Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Bu eylemlerin, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupa da musluman nüfusu hızla çoğalıyor böyle devam etse yüz yıl sonra parmakla sayılacak kadar hıristian bulamasınız
    Cevapla
  • SABIRLI 7 ay önce Şikayet Et
    Büyük bir terbiyesizlik mizah basın ahlakı yönüylede örtüşmeyen bu saldırılar sözde çizimler karikatürleri yayınlanmasında bir mahsur görmeyen zihniyetleri kınıyorum sanatla mizahla alakası olmayan sözde karikatürist gülünecek mizah arayışında iseler kendi hallerine gülmeleri gerekir fakat ağlanacak aciz haldeler.Allahın adaleti kudreti şaşmaz ve sınanmaz ergeç yaşayacaklar.
    Cevapla
  • Mekke medine 7 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın ve meleklerin laneti Kur' an a ve Peygamber efendimiz e s.a.v. hakaret edenlerin ve saldıranların üzerine olsun.
    Cevapla
  • Satı Satı 7 ay önce Şikayet Et
    Bana ne Tahıl Koridoru için Avrupa liderlerine dostum diyen Erdoğan haricinde Yüce Türk Milletinin Ellerinden bașka bir șey gelmiyor. Hadi Taksimde Kızılayda Ulusta Kuran yakanları telin mitingine izin verinde görelim bakalım.
    Cevapla
  • dede korkut 7 ay önce Şikayet Et
    Kur'an yakmanız size hiçbir şey kazandırmaz, bize de hiçbir şey kaybettirmez. Ama O'nu okumayan insan çok şey kaybeder
    Cevapla
  • Selim 7 ay önce Şikayet Et
    Ne demek bir şey kaybettirmez. Kuran müslümanların kırmızı çizgisi ve namusudur, muhafaza ile mükelleftir. Gücü yetmiyorsa tepkisini her seviyeden en üst düzeyde göstermelidir. Ancak bizim müslümanlar uyuyor. Uyudukça da musibetler sağanak bir şekilde iniyor. Allah sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu