Afrika Birliği, G20'ye üye oldu

G20 ülkeleri, Afrika Birliği'ne daimi üye statüsü verilmesi konusunda anlaştı. Böylelikle Afrika Birliği, Avrupa Birliği'nden sonra G20'ye daimi üye olan ikinci bölgesel blok oldu. Afrika Birliği'nin G20'ye girmesine ciddi destek vardı.

Afrika Birliği, G20'ye üye oldu
Afrika Birliği, G20'ye üye oldu
GİRİŞ 09.09.2023 13:44 GÜNCELLEME 09.09.2023 13:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın ev sahipliğinde 18'incisi "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla düzenlenen G20 Liderler Zirvesi, Başbakan Narenda Modi'nin liderleri karşıladığı resmi törenle başladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, başkent Yeni Delhi'de düzenlenen zirvenin açılış konuşmasında, "Afrika Birliği temsilcisini G20'nin daimi üyesi olarak yerini almaya davet ediyorum." dedi.

Başbakan Modi, dünyanın en büyük ekonomilerinden oluşan G20 üyelerinin Afrika Birliği'ne daimi üye statüsü verilmesi konusunda anlaştığını belirtti.

Modi, konuşmasının ardından Avrupa Birliği Dönem Başkanı Azali Assoumani'yle el sıkışıp sarıldı.

Afrika Birliği'nin, Avrupa Birliği'nden sonra G20'ye daimi üye olan ikinci bölgesel blok olması konusunda büyük destek görüyordu.

Böylelikle Afrika Birliği, Avrupa Birliği'nden sonra G20'ye daimi üye olan ikinci bölgesel blok oldu.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Moussa Faki Mahamat, G20'ye daimi üye olarak seçilmelerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Birlik'in G20'ye tam üyeliğini uzun süredir savunduklarını kaydeden Mahamat, "Üyelik, kıtanın savunma ve küresel zorluklarla başa çıkması konusunda büyük bir katkı sunacaktır." dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Sencer 7 ay önce Şikayet Et
    Ne bin birlik orda bilirlik Burda birlik bir kucuk kuck cetelere ayrilmis birlikler var Buda neyini birligi sanki hepsi birbirne dusman millet ler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
AK Parti'de reform adımları