Güney Kore basını: İHA-SİHA teknolojisini Türkiye'den öğreneceğiz

Türkiye ve Güney Kore, askeri alanda yeni ortaklıklar kurmanın sinyalini verdi. Güney Kore basınından The Korea Times, iki ülkenin, İHA ve zırhlı araçlar noktasında savunma sanayi ortaklığı kurmanın yollarını aradığını yazdı.

GİRİŞ 10.09.2023 12:42 GÜNCELLEME 10.09.2023 12:50
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gitti.

Erdoğan, burada, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile bir araya geldi. Ele alınan konular arasında savunma işbirliği de vardı. Görüşmeden notlara yer veren ve Seul yönetiminden beklentileri aktaran Güney Kore basınından The Korea Times, iki ülkenin, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar noktasında savunma sanayi ortaklığı kurmanın yollarını aradığını yazdı.

"ORTAKLIK, SİHA'LARI KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMELİ"

Erdoğan ve Yoon'un, savunma sanayisinde insansız hava araçları, askeri nakliye uçakları ve diğer silahlara odaklanan ortaklıkları genişletmenin yollarını görüştüğü belirtildi. Haberde, "Erdoğan ortaklığın özellikle SİHA, askeri uçak ve zırhlı araçları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi." notuna yer verildi.

"TÜRKİYE'NİN UZMANLIĞINDA ÖĞRENECEĞİZ" YORUMU

Güney Kore'nin, Türkiye'nin bu alandaki deneyim ve uzmanlığına dayanarak SİHA teknolojisini ve işletme becerilerini öğrenmesinin beklendiği ifade edildi.

Haberde, Güney Kore'nin S/İHA alanında henüz başlangıç aşamasında olduğu, Türkiye dahil müttefik ülkelerle ortaklık yoluyla operasyonel yeteneklerin artırılmasının hedeflendiğine vurgu yapıldı.

UKRAYNA'DAKİ BAŞARI HATIRLATILDI

Öte yandan Türkiye'nin, Bayraktar TB2'yi geliştiren savunma şirketi Baykar'a ev sahipliği yaptığı anımsatıldı. TB2'lerin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Rusya'ya karşı kullanıldığı ve uluslararası beğeni kazandığı kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 134
  • Uzakdoğulu 7 ay önce Şikayet Et
    Kore Kpop muziği ile kucuk yastaki saf genc kizlarin beynine yerleşerek hristiyanliğa barlara içkili mekanlara domuz yemeyi empoze edip içeriden işgal ediyorlar devletin Mit in bunlari israrla izlemesi gerekli çok tehlikeliler
    Cevapla
  • Güney Kore -Çin! 7 ay önce Şikayet Et
    Güney Korenin Çinde olan teknoloji yatırımları hakkında belgesel izledim! Dinsiz innançsız din düşmanı etiksiz ateist komunist Çinliler Güney Korenin bütün teknoljisini çalıyor ve kopiye edip daha sonra ucuza Güney Koreli şirketler rekabet edemeyecek şekilde ucuz dünya piyasasına sunuyor rakip olup piyasayı hakim oluyor! Güney Kore şirketkeri milyarlarca ABD dollar kayıp ediyor!
    Cevapla
  • Coksukur 7 ay önce Şikayet Et
    Artik bir numarayiz...
    Cevapla
  • hamdolsun 7 ay önce Şikayet Et
    balistik füze ve tank, zırhlı şanzıman aktarım organlarının teknolojisini almadan bir şey vermeyin
    Cevapla
  • eski türk 7 ay önce Şikayet Et
    Aman dikkat çin ve korıya örendimi bize egmek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar