G20 başkanlığını devralan Brezilya'dan Putin kararı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Rusya lideri Vladimir Putin'in gelecek yıl Rio de Janeiro'da yapılacak G20 Zirvesi'ne katılması halinde tutuklanmayacağının sözünü verdi.

GİRİŞ 10.09.2023 11:52 GÜNCELLEME 10.09.2023 12:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hindistan'da dün başlayan G20 Liderler Zirvesi sona erdi. Zirvenin ortak sonuç bildirgesinde, Tahıl Anlaşması'na katkısından dolayı Türkiye'ye teşekkür edildi. Ukrayna'daki savaş da Rusya'nın adı geçirlmeden kınandı. Bu, G20 ülkelerinin dengeyi bulma çabası olarak yorumlandı.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi, dönem başkanlık tokmağını Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya vererek, G20'yi Brezilya'ya devretti. Zirve, gelecek sene Rio de Janeiro'da yapılacak. Brezilya'nın 1 Aralık'tan itibaren üstleneceği G20 dönem başkanlığı 2025'te Güney Afrika'ya, 2026'da ABD'ye geçecek.

Tokmağı devraldıktran sonra konuşan Lula, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek yılki toplantıya davet edeceğini söyledi. Lula, başkan olmaya devam ettiği sürece, Putin'in gelecek yıl yapılacak zirveye katılması halinde Brezilya'da tutuklanmayacağının sözünü verdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Putin hakkında "Ukrayna'da savaş suçu işlediği" gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarmıştı. Bu durumdan ötürü Putin, sadece yakın müttefiki Belarus'a gitmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Putin hiç bir zaman ortalıkta göremezsiniz Ve hiç bir toplantiya katılamaz ne Moskova duma Nede dağlarda değil nerde olduğunu hiç bir rus yetkili bilmiyor idialara göre denizin dibinde 25 metre kalınlığında duvarlar arasında gizleniyor ona tam /99 benzeyen bir putin var o yerini temsil ediyor
    Cevapla
  • selami 7 ay önce Şikayet Et
    ölümsüz desene.. bir gider digeri gelir..
    Cevapla
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    Nato,BM,G7,G20.AIHM vs vs hepsi ABD ve yandaslarinin arka bahceleri dir.
    Cevapla
  • hknslh 7 ay önce Şikayet Et
    tutuklanmayacağı mı? :D ya adam amerikaya gider kimse de bir şey yapamaz siz kimsiniz?
    Cevapla
  • mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    siz Putin'i tutuklayabilecek güçte misiniz ?
    Cevapla
  • Hidocan 7 ay önce Şikayet Et
    putini tutuklamaya kalksalar rusya direk savasa girer tutuklayanlarla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü