Ukrayna'dan G20 Sonuç Bildirgesi'ne tepki

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Kiev yönetiminden sert bir çıkış geldi. Ukraynalı yetkili, bildirgede yer alan bazı ifadelerin eksik olduğunu ve Rusya'nın adının geçmediğini belirterek düzeltmeler yaptı.

GİRİŞ 10.09.2023 12:58 GÜNCELLEME 10.09.2023 14:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, G20 Sonuç Bildirgesi'nde yer alan Ukrayna bölümündeki bazı ifadelerin eksik olduğunu ve Rusya'nın adının geçmediğini belirtti.

Nikolenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "G20, sonuç bildirgesini kabul etti. Metne güçlü ifadeler eklemeye çalışan ortaklarımıza minnettarız. Ancak Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı açısından G20'nin gurur duyacağı hiçbir şey yok. Metnin ana unsurları gerçeğe daha yakın olması için şu şekilde görünebilir." dedi.

Nikolenko, paylaştığı fotoğrafta, sonuç bildirgesinde yer alan bazı ifadeleri düzeltti.

Nikolenko, bildirgedeki, "Ukrayna'daki savaşta nükleer silahların kullanımı veya kullanım tehdidi kabul edilemez." ifadelerini, "Ukrayna’ya karşı savaşta, Rusya'nın nükleer silah kullanması ya da kullanma tehdidinde bulunması kabul edilemez." olarak değiştirdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Yasar 7 ay önce Şikayet Et
    Oğlum bak git ulan. Kerkenez bak kurufasulye rollerine giriyor birde.
    Cevapla
  • selçuk 7 ay önce Şikayet Et
    oldu canım sırtını da kaşıyalım mı???
    Cevapla
  • Bekir 7 ay önce Şikayet Et
    Metne ayrıca cia kontrolünde ukrayna yönetiminin nazi artığı terör guruplarına sırf rusyayı savaşa zorlamak için 15000 rus asıllı ukrayna vatandaşını katletmesi kınamaktadır ibaresi eklenmeli. Bu savaş kendi kendine çıkmadı. Cia cikardi
    Cevapla
  • İnadına REİS 7 ay önce Şikayet Et
    emperyalist lerin uşaklığını yapıyorsunuz dünyanın başına belamısınız yeter artık.
    Cevapla
  • Soner 7 ay önce Şikayet Et
    Tepki versen ne olur ki , kimin umrund ki sizin ne dusundugunuz , siz kukla olark ulkenizi mahvettiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!