Fas'ta şiddetli deprem! Bilanço ağırlaşıyor! Son durum açıklandı

Son dakika haberi: Fas’ta cuma gecesi 7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından bilanço ağırlaşıyor. Depremde hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısı açıklandı.

GİRİŞ 12.09.2023 17:14 GÜNCELLEME 12.09.2023 17:29
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

Fas'ın El-Huz bölgesinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can kaybı artmaya devam ediyor.

Fas İçişleri Bakanlığı, depremle ilgili güncel bilgileri paylaştı. 5 bin 530'a 

Fas'taki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 901'e, yaralıların sayısının ise 5 bin 530'a yükseldiği bildirildi.

Fas, 4 ülkenin yardım teklifini kabul etti

Fas, meydana gelen yıkıcı depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları için yalnızca İspanya, İngiltere, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen yardım teklifini kabul etti.



Türkiye'den 265 kişilik ekip gitmeye hazır

Türkiye de Fas'a yardım teklif edenler ülkeler arasında yer aldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Fas'tan uluslararası yardım çağrısı gelmesi durumunda bölgeye intikal etmek üzere AFAD, Sağlık Bakanlığı UMKE, Türk Kızılay ve diğer STK'lardan toplam 265 personelin harekete hazır olduğu belirtilerek, bin adet çadırın bölgeye ulaştırılması için yetkililerden çağrı beklendiği aktarıldı.



ÇOK SAYIDA KÖY TAMAMEN YOK OLDU

Fas basınına göre, Adalet Bakanı Vehbi, telefonla bağlandığı yerel bir televizyon kanalında, yıkıcı depremin merkez üssü çevresinde bulunan bazı köylerin tamamen yok olduğunu ifade etti.



Büyükşehirlerde birkaç tarihi eserin ve eski binanın yıkıldığı depremde, en büyük yıkım kırsal kesimde gerçekleşti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 225
  • Cemelli 7 ay önce Şikayet Et
    Fası Yahudiler yönetir, onlar ne derse o olur. Ordaki Kral bir figürandır.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 7 ay önce Şikayet Et
    Tarihte Osmanlı Devleti ne zaman zayıfladı o zaman değil Fas Sultanlığı bütün Afrika Batı'nın sömürgesi oldu.. Şimdi yıllar sonra Reisimiz ve Bilge Lider Bahçeli'nin etrafında birleşen Millî Duygulara vakıf Türkiye'den neden yardım istemiyorsunuz..Oysa enkazda insanlar zamanla yarışıyor
    Cevapla
  • Nuri er 7 ay önce Şikayet Et
    Belli ülkelerin yardımını kabul etmiş depremde yıkılan binalar için zamanla yarışılır. Türkiye deprem tecrübesiyle yardım için ekibi bekletiyor onlar kabul etmiyorlar olan gariban halka olacak. Ne diyelim kral kurtulan kurtulur ölen ölür derse biz ne diyelim Allah yardımcıları olsun ölenlere Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Hace 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlar daha kirk elli senelik devletler sistemleri asiret bedevi sistemi normal Avrupalilar bunlar icin ilah gibiler cok görmeyin hepisi bizim hatamiz sahip cikamadik elimizden fransiz ingiliz italyanlar aldilar
    Cevapla
  • Necmi 7 ay önce Şikayet Et
    4 ulkenin yardimini kabul etti ne demek yaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...