Huzurevinde Covid-19’un yeni varyantı Pirola tespit edildi

İsrail'de PCR testlerini yeniden başlatan bu varyant, bu kez de İngiltere'deki bir huzurevinde görüldü.

GİRİŞ 10.09.2023 23:29 GÜNCELLEME 11.09.2023 11:17

Vakalar yeniden arttı, Covid-19 endişesini bir kez daha gündeme geldi. "Pirola" adlı varyantın daha bulaşıcı olduğunun dile getirilmesi endişe yaratmaya başladı. 

Bilimsel adı BA.2.86 olan varyant, İngiliz bilim adamı Francois Balloux tarafından Omicron'un ortaya çıkışından bu yana dünyanın gördüğü "en dikkat çekici Sars Cov-2 türü" olarak tanımlanıyor.

Dünyanın gözü bu açıklamalara çevrilmişken İngiltere'den bir huzurevinde koronavirüs tespit edildi.

Yetkililer Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerde Pirola varyantı olduğunu duyururken, bunun huzurevi içinde yayıldığı ve vaka sayısının 33 olduğunu açıkladı. Yetkililer bu kişilerden 28’ine Pirola varyantı bulaştığını belirtti.

Hastaların durumunun iyi olduğu ve henüz huzurevi içindeki salgından ölen olmadığı belirtildi.

PİROLA VARYANTI NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde koronavirüsten şikayetçi insan sayısının Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 38 arttığını doğruladı.

Yaklaşık 1.4 milyon yeni vaka bildirilmiş olup bu artış "Pirola" ya bağlanıyor. 

İsrail'de bildirilmemiş "Pirola" vakalarının sayısının daha önce teyit edilenden önemli ölçüde daha yüksek olduğu söyleniyor. İlk çalışmalar, yeni varyantın önceki enfeksiyonların ve ayrıca aşıların neden olduğu bağışıklığı atlayabildiğini gösterdi.

Bio Jerusalem başkanı Shay Fleishon'un belirttiğine göre, "Pirola" diğer varyantlara kıyasla başlangıçta varsayılandan çok daha hızlı yayılıyor.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti