İran resmen duyurdu! Dünyada 4 ülkede bulunuyor...

İran Devrim Muhafızları Acil Müdahale Komutan Yardımcısı Abbas Nilforuşan, yeni nesil hipersonik balistik füzeler üzerinde çalıştıklarını ve mevcut hipersonik füzeleri modernize edeceklerini belirtti.

GİRİŞ 11.09.2023 06:35 GÜNCELLEME 11.09.2023 09:05
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

İran haber ajansı Tasnim’in aktardığına göre Nilforuşan, “Yeni nesil hipersonik balistik füzeler geliştiriliyoruz. Bugün, uçuş menzili 2 bin kilometre olan Fattah hipersonik füze gibi füzelerimizin kalitesini ve yeteneklerini artırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

İran, ilk yerli yapım hipersonik balistik füzesini 2022’de geliştirmişti. Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Hajizadeh, Fattah adını alan bu füzeyi geçen Haziran ayında düzenlenen bir silah fuarı sırasında tanıtmıştı.

'YAKALANMAZ' OLDUĞUNU SAVUNMUŞTU

Hajizadeh'in sözlerine göre, füze bin 400 kilometre menzile sahip ve düşman hava savunma sistemleri için “neredeyse yakalanmaz” olduğunu savunmuştu.

Böylelikle İran, hipersonik silaha sahip olan dördüncü ülke olma özelliğine sahip. Hipersonik silahlara sahip diğer ülkeler arasında Rusya, Çin ve ABD bulunuyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • Yusuf Birol 7 ay önce Şikayet Et
    İsrail'den bile daha tehlikeli bir ülke İran... En nefret ettiğim ülke...
    Cevapla
  • Bahadır 7 ay önce Şikayet Et
    İran'da adam öldüren silahlar yapan kervana katılmış. Silah yapan ülkelerin sonu gelecektir. Hiçbir silah doğal afetleri durduramaz.
    Cevapla
  • Misafir Ankara 7 ay önce Şikayet Et
    Cahilsin ama bilmiyorsun
    Cevapla
  • Babayaro 7 ay önce Şikayet Et
    Senin füzen burnunun dibindeki İsrail'e yetişmiyor daha.
    Cevapla
  • ufuk 7 ay önce Şikayet Et
    biz daha kağnı ile gidenini yapamadık uzun menzilli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi