Erdoğan'ın 'G-20' temasları dünya basınında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında kritik temaslarda bulunuyor. Erdoğan - Sisi görüşmesi dünya basınında geniş yer buldu.

GİRİŞ 11.09.2023 07:31 GÜNCELLEME 11.09.2023 09:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20'de kritik temaslarda bulundu.

Dün başlayan zirve kapsamında ikili görüşmelerini de sürdüren Erdoğan, son olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye – Suudi Arabistan ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler de ele alındı.

Erdoğan daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye – Mısır ikili ilişkileri, ticaret hacminin artırılması, enerji alanındaki yeni iş birlikleri ile bölgesel ve küresel meseleler de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı büyükelçi atamalarıyla ilişkilerin yeni bir döneme girdiğine işaret ederek ikili münasebetlerin hak ettiği seviyeye en kısa zamanda ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

Mısır yönetiminin Türk yatırımcı ve firmalarına verdiği desteğin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini canlandırmaya da önem verdiklerinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da görüşmede hazır bulundu.

Erdoğan daha sonra Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve zirvenin ev sahibi Hindistan Başbakanı Modi ile bir araya geldi.

ERDOĞAN - SİSİ GÖRÜŞMESİ DÜNYADA MANŞET

Erdoğan - Sisi görüşmesi dünya basının dikkatinden kaçmadı. Arab News 'İki lider, ülkeleri arasındaki ikili ilişkiler ve enerji iş birliğini ele aldı' dedi.

Times of India 'Erdoğan, Yeni Delhi'deki G20 Zirvesi'nde Mısırlı Abdülfettah El Sisi ile bir araya geldi' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

AFP görüşmenin Türkiye ve Mısır arasında 10 yılı bulan anlaşmazlığın ardından gerçekleştiğini vurguladı. Katar merkezli Al Jazeera ise, canlı blog sayfasında buluşmayı 'Erdoğan ve Sisi özel bir toplantı yaptı' başlığıyla duyurdu.

Baron's ise haberinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında on yıldır süren anlaşmazlığın ardından Pazar günü Yeni Delhi'de düzenlenen G20 zirvesi sırasında Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi ile yüz yüze görüştü' ifadesine yer verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Kutahyali 7 ay önce Şikayet Et
    Önce Vatan sonra emekli zamları bencil menfaat yok Vatan Memleket Önce gelir dostum
    Cevapla
  • Trakyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Ah Mursi ah dünya işi
    Cevapla
  • Turan 7 ay önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz algı yaratmak. Dünyanın işi gücü yok sürekli bizi konuşuyor. Hep büyük işler başarıyoruz ama emeklilerimize 7500TL den fazla para veremiyoruz. Milletimiz kira ödeyemez duruma gelmiş ama biz büyük devletiz. Büyük devlet Milletinin rahat ettiği devlettir.
    Cevapla
  • vusda 7 ay önce Şikayet Et
    Bir İngiliz başbakanı vaktiyle "Büyük devletlerin dostu ya da düşmanı yoktur, çıkarları vardır" demiştir. Büyük devlet olma refleksi olarak bazen tavır konulacak yeri geldiğinde de bazı konularda esneklik gösterilecek. Önemli olan bu tepkilerin doğru zamanlama ile verilmesidir.
    Cevapla
  • Mizah 7 ay önce Şikayet Et
    He he dünyanın da başka işi yoktu. Patlamış balonu şişirmenin bir anlamı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak