Görüntüler infiale neden olmuştu: Yunan bakan istifa etti

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, denize itilen 36 yaşındaki bir yolcunun hayatını kaybetmesinin ardından bugün istifa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 11.09.2023 14:24 GÜNCELLEME 11.09.2023 15:54

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, Pire Limanı'nda feribota son anda binen ve kendisine engel olmak isteyen görevli tarafından denize itilen 36 yaşındaki bir yolcunun hayatını kaybetmesinin ardından bugün istifa ettiğini açıkladı.

Mürettebatın denize ittiği yolcu öldüMürettebatın denize ittiği yolcu öldü

"İNANILIR GİBİ DEĞİL!"

Yunanistan'ın Pire Limanı’nda feribota son anda binen ve kendisine engel olmak isteyen görevli tarafından denize itilen 36 yaşındaki bir yolcu hayatını kaybetmişti. Ülkede yaşanan olayın ardından Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Miltiadis Varvitsiotis istifa etti. Başbakan Kyriakos Miçotakis’ın Yunan Bakan'ın istifasını kabul ettiği aktarılırken, Varvitsiotis sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Antonis Kargiotis’in ölümü hepimizi şoke etti. Yunan denizcinin, denizde insan yaşamını koruyacak asırlık kuralları ihlal ederek talihsiz bir genci denize iterek terk etmeleri inanılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

Yunan Bakan açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Yunan adaletinin gerçek failleri adalet önüne çıkaracağını umuyorum. Ancak son günlerde, giderek toksik bir hal alan saldırının hedefi oldum. Yanlış anlaşılan bir açıklamam bir öfkeye neden oldu. İçtenlikle özür dilerim. Mağdur ile failleri eşit tutmadım. Gemi şirketinin üstlenmediği sorumluluğu ortadan kaldırmadım. Topluma ve ülkeme katkı sağlamak duygusuyla bunca yıldır siyasetin içindeyim. Halkıma, ilke ve değerlerle hizmet ettim. Zor zamanlarda kaçmak yerine sorumluluk almayı öğrendim. Bazılarına göre iyi bir politikacıyım, bazılarına göre ise değilim. Ancak, insan olarak taşlanmayı kabul etmiyorum. Siyasi yolum ve kişisel itibarım, görevimde kalmamamı gerektiriyor. Bu nedenle istifamı Başbakana sundum.”

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    istifa çözüm değil. o kişi idam edilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsa 2.dönem daha aday gösterilir.
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan itme konusunda başarılı
    Cevapla
  • Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Mültecileri denizde boğa boğa alışmışlar ulan yunan Allah ında bir intikamı vardır bu daha birşey değil binlerce masumu boğdunuz işkencelerle şehit ettiniz Allah yarına bırakır ama yanınıza bırakmaz asla
    Cevapla
  • Fahri Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kork Allah'tan korkmayan dan batılının gözünde insanın sinek kadar değeri yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karaköy’de Kanadalı turisti önce gasp ettiler sonra bıçakla saldırdılar o anlar kamerada
Türkiye kaçıncı sırada! 2050'de dünyaya hükmedecek ülkeler açıklandı