Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'ya geçmiş olsun mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD'ımızın koordinasyonunda bu sabaha karşı Bingazi'ye iniş yapmak üzere 3 uçuş organize edilmiştir." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 12.09.2023 02:46 GÜNCELLEME 12.09.2023 02:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Libya'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Libya'da sel felaketi: Ölenlerin sayısı 2 bini geçtiLibya'da sel felaketi: Ölenlerin sayısı 2 bini geçti

"TÜRKİYE, LİBYA HALKININ YANINDADIR"

Libya halkına "geçmiş olsun" dileklerinden bulunan Erdoğan, "Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD’ımızın koordinasyonunda bu sabaha karşı Bingazi’ye iniş yapmak üzere 3 uçuş organize edilmiştir. Uçaklarımızda ilk etapta arama kurtarma ve diğer çalışmalara destek amacıyla 168 personel, 2 arama kurtarma aracı, 2 kurtarma botu; barınma ve diğer ihtiyaçların giderilmesi amacıyla da 170 çadır, 600 battaniye, 400 gıda ve hijyen kolisi, 20 jeneratör, 1000 yağmurluk, 500 çizme ve 500 el feneri bulunacaktır." bilgisini verdi.

AFAD'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından personelinin saha çalışmalarına katılacağını bildiren Erdoğan, "Personelimizin içerisinde 65 kişiden oluşan su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi, barınma ve insanı yardım malzemelerinin kurulum ve dağıtım çalışmalarında yer almak üzere Kızılay, UMKE ve STK mensupları yer almaktadır." açıklamasında bulundu.

UMKE VE UMKE ATAK EKİBİ SELDEN ETKİLENEN LİBYA'YA GİDECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve UMKE ATAK personelinin sel felaketinden etkilenen Libya'ya gideceğini bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Libya'da binlerce insanın etkilendiği sel dolayısıyla bakanlık olarak afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilaçlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN LİBYA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son yılların en büyük sel felaketini yaşayan ve uluslararası yardım çağrısında bulunan Libya'nın yanında olduklarını belirterek, "AFAD ekiplerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimiz yardım faaliyetlerine katılmak için Libya'ya hareket edecek." ifadesini kullandı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan ve uluslararası yardım çağrısında bulunan Libyalı kardeşlerimizin yanındayız. AFAD ekiplerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimiz yardım faaliyetlerine katılmak için Libya'ya hareket edecek. Sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü afetten korusun."

YILMAZ: TÜRKİYE LİBYA HALKININ YANINDADIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Libya'da meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Türkiye, Libya halkının yanındadır." ifadesini kullandı.

Yılmaz, Libya'da meydana gelen sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şunları kaydetti:

"Dost ve kardeş Libya'da meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, Libya halkının yanındadır. Yaraların en kısa zamanda sarılmasını ümit ediyorum."

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sel felaketinden etkilenen Libya halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek "Türkiye olarak her zaman dost ve kardeş Libya halkının yanındayız. Dualarımız sizlerle." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Libya'da meydana gelen sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Libya'da meydana gelen sel felaketinden etkilenen Libyalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak her zaman dost ve kardeş Libya halkının yanındayız. Dualarımız sizlerle."

DİYANET İŞLERİ BAKANI ERBAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Libya'da meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Libya’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Selden etkilenen dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

MEMİŞ: LİBYA'YA 3 KARGO UÇAĞI GÖNDERİLECEK

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, 3 kargo uçağının sel felaketinin yaşandığı Libya'ya arama kurtarma ekibi ve malzeme götüreceğini bildirdi.

Memiş, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Libya'da meydana gelen kasırganın ardından sel ve su baskını yaşandığını söyledi.

Libya hükümetinin uluslararası insani yardım çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda operasyonlara başladıklarını belirten Memiş, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Libya'ya 3 kargo uçağını 4'er saat arayla planladık. İlk kargo uçağımız birazdan hareket edecek, şu anda havalimanında. İlk uçakta yaklaşık 168 arama kurtarma ekibimizle beraber 2 orta tonajlı arama kurtarma aracı ve 2 kurtarma botumuzla beraber hazır durumda. Bu ilk etapta yapacağımız yardımlar. İnşallah hemen devamında iki uçakla beraber yine yeteri miktarda çadır, battaniye, gıda kolisi, hijyen kolisi, jeneratör ve diğer ekipmanlarla beraber hareket edecekler. Üçüncü uçakta da yine yeteri sayede personelimiz Libya'da olacak."

Memiş, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'nin olası felaketler karşısında deneyimli olduğunu, AFAD olarak dünyanın herhangi bir yerindeki felaketlere karşı her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Operasyonun, Milli Savunma Bakanlığına bağlı kargo uçaklarıyla gerçekleştirildiğini aktaran Memiş, "Sağlık Bakanlığımız, Emniyet, Jandarma, Kızılayımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bu operasyonu birlikte yürüteceğiz. Ekiplerimiz birazdan yola çıkacak. Türkiye'nin, Türk devletinin, Türk milletinin yardım elini dost ve kardeş Libya halkına uzatacağız." dedi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Ayşe Nur 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım fas'a neden yardım etmedik ?
    Cevapla
  • Zaza 7 ay önce Şikayet Et
    Fas istemedi
    Cevapla
  • Kutahyali 7 ay önce Şikayet Et
    Fasa yardımlar dursun o zaman ihtiyaçları yoksa hemen Libyaya koşalım yardıma inşallah
    Cevapla
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    biraz da kendi emeklinizin yanında olsanız
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAH C.C Libyalı kardeşlerimize yardım etsin inşallah.
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 7 ay önce Şikayet Et
    Ayşe Nur ablam, Fas Türkiyenin yardım talebine olumlu yanıt vermedi. Libya ise yardım çağrısı yaptı. Fas ne yazıkki İngiliz, İspanyanın ve Katarla 4 ülkenin yardımlarını kabul etti. Allahım afetlerinden korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Oxfordlu Yahudi Profesör Avi Shlaim Batı'nın maskesini düşürdü: Korkunç bir durum
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi