BM'den 'müdahale' girişimi! Sert açıklama geldi: Emin olun yanlarına kalmayacak...

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri, Lefkoşa’daki Yeşil Hat’a sınır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) toprağında, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) askerlerine müdahale etmeye çalıştı.

GİRİŞ 12.09.2023 06:56 GÜNCELLEME 12.09.2023 09:18
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Dün KKTC topraklarındaki Burhan Tan Sokak'ta, GKK askerlerinin iş makineleri kullanarak ot temizleme işlemi yaptığı sırada meydana gelen olayda, BM Barış Gücü askerleri Türk tarafına girdi.

Bu esnada BM Barış Gücü askerlerinin, müdahale etmeye çalıştıkları GKK askerlerinden birini darbettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM’nin Pile-Yiğitler Yolu konusunda yaşananları hazmedemediğini, dolayısıyla agresifleşerek böyle bir tutum içine girdiğini kaydetti.

"EMİN OLUN YANLARINA KALMAYACAK"

BM Barış Gücü askerlerinin yaptıklarının kabul edilebilecek bir şey olmadığını söyleyen Ertuğruloğlu, "Gerektiğinde tepkimizi ortaya koyacağız. Bu, emin olun yanlarına kalmayacak." dedi.

Ayrıca, konuyla ilgili olarak BM Barış Gücü de X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Tüm Barış Gücü askerlerinin en yüksek standartlarda hareket etme yükümlülüğü bulunuyor ve daima yaptıkları eylemden sorumlu tutulurlar. Kapsamlı bir soruşturma sonrasında uygun bir biçimde harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Volkan 2 ay önce Şikayet Et
    Bir LEŞ miş milletler ,Bu leşi ortadan kaldırmadan dünyaya huzur yok.Siyonizm tarfından kurulan BM aslında abd,ingiltere,israilin çıkarları için kuruldu kimse bu ülkelere söz geçiremiyor.Dünyanın tamamının evet dediğine bu 3 ülke hayır dese akan sular duruyor.Böyle adalet olmaz yeni bir dünya düzeni gerekiyor.
    Cevapla
  • Das 7 ay önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme gücü müslümanlara yetiyor yogoslavya da müslümanlarin katledilmesine göz yumdugu gibi hatta hollanda destek bile oldu sirblarin katliamina bm o kadar yürekli ise neden gürcistna Ukraine baris gücü göndermedi KKTC agresiv bir sekilde cevap vermeli adaletsiz bm savas gücüne bm nin barisla alakasi yok haydutlukta önde gider dünya besten büyüktür
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dayak şart oldu acımak yok düşmana
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    KKTC 82. Vilayet yapılmalı
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bmgy kibristan atılmalı
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bmbg olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda