Libya'da bilanço artıyor: Can kaybı 5 bine çıktı, 10 bin kayıp var

Libya’da şiddetli yağışların ardından meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bine, kaybolanların sayısı ise 10 yükseldi. Derna’da barajlardan 30 milyon metreküpten fazla suyun şehre dağıldığı öğrenildi.

GİRİŞ 12.09.2023 13:46 GÜNCELLEME 12.09.2023 17:26
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Libya’nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası’nın Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda’da yol açtığı sel felaketi etkisini sürdürüyor. Libya medyasının haberlerine göre sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 200'e yükseldi. Kızılhaç ise sel sonrasında kayıp kişilerin sayısının 10 bin ulaştığını aktardı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, 14 ton malzeme, ilaç, ekipman ve tıbbi personel taşıyan bir uçağın yardım için Bingazi'ye gideceğini duyurdu.

Selden çok etkilenen Derna’da sel felaketinin iki barajın çökmesinden kaynaklandığı, 30 milyon metreküpten fazla suyun şehre dağıldığı öğrenildi.

Öte yandan ülkenin batısındaki ve doğusundaki iki ayrı yönetim dün uluslararası yardım çağrısında bulunurken, 3 günlük yas ilan etmişti.

Ülke doğu ve batı olarak ikiye ayrılmış durumda

Libya’da yönetim, Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilip öldürülmesinden bu yana doğu ve batı olarak ikiye bölünmüştü. Batıda Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görev yaparken, doğuyu ise “Başbakan” Ossama Hamad yönetiyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • Ramazan 7 ay önce Şikayet Et
    Ayrılık ve iç savaş bir ülke ve halk için çok kötü bir durum karşında düşman olsa bir şekilde savaşırsın ama iç savaş kardeş kavgası hiç bir ülke ye ve millete göstermesin Rabbim
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde de tüm barajlar göller su yolları iyi kontrol edilmeli
    Cevapla
  • Mahmut 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkelerini bölüp sınır çektiğini zannedenler bir sel ile birleşirler.hadi ayırın ayırabilirseniz benim cesedim senin cesedin diye.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm Allahüteala yar ve yardımcıları olsun Allahüteala bir daha böyle felaketlerden korusun
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Kaddafi gibi birinin ahı olabilir mi acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Böyle olur, CHP’nin genelgesi!
ABD'de ortaya çıktı! Valilikten 'tiny house' genelgesi: İzin verilmeyecek