Hindistan'da yeni virüs: Kapanmalar başladı

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde görülen ölümcül ve bulaşıcı virüs nedeniyle okullar, kamu daireleri tatil edilirken toplu taşımaya ara verildi.

GİRİŞ 14.09.2023 11:56 GÜNCELLEME 14.09.2023 12:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde görülen ölümcül ve bulaşıcı virüs nedeniyle okullar, kamu daireleri tatil edilirken toplu taşımaya ara verildi.

Hindistan'da Nipah virüsününden iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 706 kişi testlerden geçirilmeye başlandı. 

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde görülen ölümcül ve bulaşıcı virüs nedeniyle okullar, kamu daireleri tatil edildi; toplu taşımaya ara verildi.  

Yarasalar vasıtasıyla taşınan virüs nedeniyle hala iki yetişkin ve bir çocuğun hastanede tutulduğunu belirten yetkililer kendileri ile temasa giren sağlık personelinin de karantinaya alındığını duyurdu. 

Kerala eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan yaptığı açıklamada, Kozhikode bölgesinde halkın kalabalığa girmemesini isterken daha fazla kişinin test edilme olasılığının bulunduğunu ifade etti. 

Kerala'da 2018'den bu yana görülen dördüncü Nipah virüsü salgınında 30 Ağustos'tan bu yana enfekte iki kişi hayatını kaybetti. En az sekiz köyde ise karantina ilan edilmesi gerekti.

Eyalette tespit edilen virüsün daha önce Bangladeş'te bulunan virüsle aynı olduğunu ifade eden yetkililer, insandan insana yüksek ölüm oranıyla yayılan ancak daha az bulaşıcı olma geçmişine sahip bir tür olduğunu söyledi.

Nipah virüsü nedir, belirtileri neler?

Nipah virüsü ilk olarak 1999 yılında Malezya ve Singapur'da domuz çiftçileri ve hayvanlarla yakın temasta olan diğer kişiler arasında görülen bir salgın sırasında tespit edilmişti.

İlk kurbanın doğduğu köy olan Maruthonkara, çeşitli yarasa türlerine ev sahipliği yapan 300 dönümlük bir ormanın yakınında yer alıyor. 2018 Nipah salgını sırasında, aynı bölgedeki meyve yarasalarının virüs testleri pozitif çıkmıştı.

Kerala'nın ilk Nipah salgınında, enfekte olan 23 kişiden 21'i öldü. 2019 ve 2021'deki salgınlarda ise iki kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Bharat Güvenilir! 7 ay önce Şikayet Et
    Hindistan ile Çin çok farklı Hindistan da Virüs meydanı çıkınca olunca gizlenmez önlem anlınır! Hindistan= Bharat güvenilir! ÇINDE bir Virüs kaza olunca gizlenir sansürlenir tüm dünyayı yalan söyleyip propaganda yapılır virüsü dünyayı bilinçli yayılır ABD yi iftira atılır suçlanır ABD karşı propaganda yapılır! Komunist Faşist her şeyleri yalan sahte sansürcü Ateist Çine asla güvenilmez!
    Cevapla
  • hüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    yine kimler zengin edilecek acaba ne tür oyunlar dönecek
    Cevapla
  • Tual 7 ay önce Şikayet Et
    Hindistan halkının çogu pis temizlik hijyen yok bide fakirlik eklenince ülke mikrop yuvası 2023 yılında hala elleriyle parmaklarıyla yemek yiyorlar
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    İnsanlığı istedikleri hizaya getirmek için kurulmuş yeni bir komplo. Ne idüğü belirsiz yeni bir aşı ile bir daha zehirleyecekler. Bu defa çocuklarımızo da hedefe alacaklar, inşallah orada kalır inşallah yayılmaz. Ne şart koşarlarsa koşsunlar bir daha aşı yaptırmayacağım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi "1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı"
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...