Prenses Diana'nın 'kara koyun' kazağı, 1 milyon dolardan fazlaya satıldı

Prenses Diana'nın, dizi dizi beyaz koyunların ortasında bir kara koyunun yer aldığı kırmızı kazağı, Sotheby's Müzayede Evi'nin New York şubesinde 1 milyon 140 bin dolara satıldı.

GİRİŞ 15.09.2023 08:12 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Prenses Diana’nın, dizi dizi beyaz koyunların ortasında bir kara koyunun yer aldığı kırmızı kazağı, Sotheby’s Müzayede Evi’nin New York şubesinde 1 milyon 140 bin dolara satıldı.

Açık artırma 31 Ağustos’ta başladı ve verilen en yüksek fiyat, artırmanın son dakikalarına dek 200 bin doların altında kaldı.

Sotheby’s, kazağın tahmini değerinin 50 ila 80 bin dolar olduğunu söylemişti. Müzayede evi, kazağın alıcısının kimliğini açıklamadı.

Geçen Mart ayında bir evin tavan arasında bulunan örme kazak, son yıllarda satılan Prenses Diana eşyalarından en çok gelir getireni oldu.

Diana’nın Ford Escort marka arabası da geçen yıl 806 bin dolara satılmıştı.

Kazağın tasarımının, Prenses Diana’nın Kraliyet Ailesi’ndeki konumunu gösteriyor olduğu sık sık söyleniyordu.

Ancak moda tarihçileri, Diana’nın 1981’de, Kral Charles ile evlenmesinden bir ay önce giydiği kazakla bir mesaj yollamadığına inanıyor.

Diana’nın kazağı giymesiyle birlikte, yapımcısı Warm and Wonderful adlı şirket büyük bir şöhret yakalamıştı.

Buckhingam Sarayı evlilikten hemen sonra şirkete mektup yazıp, kazağın zarar gördüğünü belirtti ve yenisini istedi. Prenses Diana daha sonra yeni kazağı da 1983’teki bir polo maçında giymişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    İngilizler İslamiyetin ezeli ve en büyük düşmanıdır.
    Cevapla
  • emin 7 ay önce Şikayet Et
    zinakarın hırsızın arsızın fuhşiyatın ne çok taliplisi var ve islam alemi kafirin her şeyine hayran kendini sürekli aşağılar avrupa şöyle böyle metiyeler düzenler avrupada kölelik yapar lavabo temizler ülkesine atar tutar yazıklar olsun tabi iyileri tenzih ederim
    Cevapla
  • tolga 7 ay önce Şikayet Et
    prensi bu koyunlarla mı boynuzlamış ? boynuzlamanın bedeli 1 milyon dolar olmamalı :)))
    Cevapla
  • Muh 7 ay önce Şikayet Et
    Prens onu boynuzladı, O prensi boynuzladı, böyle böyle bir hayat sürdüler. Sonra da O toprağın altına girdi. Prens de taht 'a oturdu. Ama en sonunda tek tek hesap verecekler (tabi biz de vereceğiz).
    Cevapla
  • Zeynep 7 ay önce Şikayet Et
    Benim de böyle kazagim var ama benimki geyikli
    Cevapla
  • Haydar 7 ay önce Şikayet Et
    Ben de hangi koyun alacak diye düşünüyordum. Üstündeki desenler de koyundan çok lama veya alpaka'ya penziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu