Fransız Liberation gazetesinden tepki çeken karikatür

Fransız medyasından Liberation gazetesinin, Libya'daki sel felaketi hakkında paylaştığı karikatür tepki çekti. Karikatür, Sarkozy'ye açılan "Libya-Kaddafi davası"na gönderme olsa da sel kurbanlarının bu işe alet edilmesi hoş karşılanmadı.

GİRİŞ 16.09.2023 06:41 GÜNCELLEME 16.09.2023 09:29
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fransız Liberation gazetesinin Libya'daki sel felaketiyle ilgili karikatürü gündem oldu.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi hakkında paylaşılan karikatürde, "Yıkıcı sel, Libya'daki her şeyi silip süpürdü." ifadelerine yer verdi.

Karikatürde elinde gazete tutan kişinin "Kesinlikle her şey mi?" ifadesi gündem olurken, felaketin TV ekranında karikatürize ediliş şekli de tepki topladı.

KARİKATÜR SARKOZY'E GÖNDERME, KADDAFİ VE RÜŞVET İDDİALARI

Karikatür, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Libya'yla olan bağlarına gönderme yapıp hakaret içeriği taşımasa da böyle bir felaketin bu şekilde atıf aracı olarak kullanılması büyük tepki çekti.

Sarkozy'nin tuttuğu kağıtta "2025: Libya finansman meselesi" yazıyor. Sarkozy, "2007'de cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı maddi destek (rüşvet) aldığı ve kampanyayı da bu destekle yürüttüğü" iddiasıyla yargılanacak. Açılan davanın ilgili duruşması 6 Ocak 2025'te başlayacak.

Sarkozy daha önce yaptığı açıklamalarda kendisine yöneltilen bu suçlamaları reddetti. Eski Cumhurbaşkanı suçlu bulunması halinde, hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Kısacası bu karikatürle, sel felaketiyle her şeyin yok olduğu, Sarkozy'nin de davanın yok olmasını umut ettiği anlatılmak istenmiş.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Alp 7 ay önce Şikayet Et
    Bi iddia %99 dogrudur. Zira libya harekatini baslatan fransiz ucaklariydi kaddafiyi öldürüp olayı örtbas etmek istediler
    Cevapla
  • Dadas 7 ay önce Şikayet Et
    Vampir bu fransizlar
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    kan emici fransa kanında boğulacak inşallah
    Cevapla
  • Empatiyap 7 ay önce Şikayet Et
    Biz MÜSLÜMANIZ bütün peygamberlere iman ettik.HAZRETİ İSA A.S da HAZRETİ MUSA A.S. da peygamberimiz.CENAB I ALLAH IMIZ KELAMI VE PEYGAMBERİ İLE NEYİ NASIL BİZE BİLDİRDİYSE BİZ ONA TESLİMİZ.hallerine bak.şer bunlarda, zulüm bunlarda, soygun sömürü bunlarda.MAZLUMA çökme ülkelerini mafetme bunlarda.BİZ İSLAMI ANLATAMADIK İNSANLIĞA.kendimizde yaşayamadık.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Asıl fransızlar kara kıtadan silinip süpürülecek.En kısa zamanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?