Rusya'dan elmas alımı yasaklanacak

ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkeleri, Rusya'dan elmas ithalatını 1 Ocak itibarıyla yasaklayacak.

GİRİŞ 16.09.2023 07:46 GÜNCELLEME 16.09.2023 11:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

G7 ülkeleri yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 hafta içinde Rusya’dan elmas ithalatını yasaklama kararı duyurulacak.

Dünya elmas ticaretinde ilk sırada yer alan Belçika'nın teklif ettiği yasak planı kapsamında küresel elmas pazarı değişikliğe uğrayacak.

Bu çerçevede ham ve cilalı elmasları sertifikalandırmak ve Rus elmaslarının izini sürmek amacıyla ortak sistem uygulanacak.

G7 ülkeleriyle yapılacak elmas ticaretinde giriş noktaları ve gümrük kontrolleri merkezileştirilecek.

Sadece sertifikalandırılmış ve Rusya dışından gelen elmasların bu piyasaya erişimi olacak. Böylece Rusya'nın elmastan sağladığı gelir kesilecek.

Rusya, dünyanın en büyük ham elmas üreticisi konumunda bulunuyor. Rusya’nın elmas ihracatından yılda 4 milyar dolar gelir sağladığı tahmin ediliyor.

Dünyadaki ham elmasların yüzde 80'inden fazlasının ticareti, Belçika'nın Anvers şehrinde yapılıyor. Elmasların yüzde 90'ı ise Hindistan'da işleniyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    küfür tek millettir.
    Cevapla
  • netti 7 ay önce Şikayet Et
    el altından ucuza almak için kumpas
    Cevapla
  • benim o 7 ay önce Şikayet Et
    1 ocaki niye bekliyoruz hemen yasaklayın yiyorsa ne bekliyonuz
    Cevapla
  • Akıncı 7 ay önce Şikayet Et
    Hikaye bu Rusya da Afrika üzerinden satar
    Cevapla
  • Faruk e 7 ay önce Şikayet Et
    afrikayı köleleştiren belçika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!