Almanya'dan İslam dini ve Müslümanlara yönelik açıklama

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkesinin yüzyıllardır dini çeşitlilikle şekillendiğini belirterek, "İslam'ın çeşitliliği de 5 milyonun üzerindeki Müslüman da ülkemize aittir" dedi.

Almanya'dan İslam dini ve Müslümanlara yönelik açıklama
Almanya'dan İslam dini ve Müslümanlara yönelik açıklama
GİRİŞ 16.09.2023 18:41 GÜNCELLEME 16.09.2023 18:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Köln'de İslam Kültür Merkezleri Birliğinin (VIKZ) 50. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte konuştu.

'BUGÜN, İSLAM'IN ÇEŞİTLİLİĞİ DE 5 MİLYONUN ÜZERİNDEKİ MÜSLÜMAN DA ÜLKEMİZ AİTTİR'

Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Ülkemiz, yüzyıllardır dini çeşitlilikle şekillenmiştir. Bu çeşitliliğin ifade ettiği zenginlik ve aynı zamanda beraberinde getirdiği gerilim ve sürtüşmeler, bizim için yeni değildir. Bugün, İslam'ın çeşitliliği de 5 milyonun üzerindeki Müslüman da ülkemize aittir." ifadelerini kullandı.

Steinmeier, şunları kaydetti:

"Dünya görüşü olarak Almanya, tarafsız bir devlettir ancak din özgürlüğü, ülkemizde dinin olmadığı anlamına gelmez. Aksine, dinlere alan tanımak ve tüm inançlı insanların özgürlüğünü korumak anlamına gelir. Dinlerin çeşitliliğinin bize ve ülkemize yardımcı olduğuna inanıyorum çünkü bu, saygı, açıklık, uzlaşma gerektirir. Kısacası iyi ve demokratik bir birlikte yaşamı gerektirir. İnanç, bizi dünyayı sorgulamak ve adaletsizlikleri tanımak konusunda güçlendirebilir. Din, bir güç kaynağıdır. Dinlerin gücü ülkemizde uyum için kullanmak üzere elimizden gelen her şeyi yapmalıyız."

'MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI BARIŞ İÇİNDEKİ İNANÇLI İNSANLARA, DEMOKRASİMİZE YABANCIDIR'

Toplumlardaki çeşitliliğin önemini vurgulayan Steinmeier, "İster Müslüman düşmanlığı, ister antisemitizm, isterse de Hristiyan nefreti olsun, bu tür bir zehir, barış içindeki inançlı insanlara yabancıdır, demokrasimize de yabancıdır." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Silke 7 ay önce Şikayet Et
    CHP,den Kat,Kat iyi. CHP,e. Din. Düsmani. Bunlarda, Kur,an okumak serbest.
    Cevapla
  • Yasin.... 7 ay önce Şikayet Et
    5 milyon müslümanı temsil eden vekil varmı alman meclisinde
    Cevapla
  • Ddd 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim cehaplılardan daha iyi
    Cevapla
  • Enfes 7 ay önce Şikayet Et
    Siz kendinize uygun İslam istiyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik