Ülkeler peş peşe açıklıyor! Rusya'ya bir kötü haber daha

Finlandiya’nın Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını duyurmasının ardından bugün de Polonya’dan benzer bir yasak duyurusu geldi.

GİRİŞ 17.09.2023 06:42 GÜNCELLEME 17.09.2023 08:55
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Polonya hükümeti, bugünden itibaren geçerli olmak üzere Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişini yasakladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Finlandiya’nın Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını duyurmasının ardından bugün de Polonya’dan yasak duyurusu geldi.

Polonya İçişleri ve İdari Yönetim Bakanı Mariusz Kaminski, Belarus sınırında gazetecilere verdiği röportajda, Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını belirterek, “Polonya sınırındaki bu yasak bugünden itibaren yürürlüğe girecek” dedi.

Kaminski, bu kararın Rusya’nın uluslararası güvenliğe oluşturduğu tehdit nedeniyle alındığını belirterek, “Alınan karar, Ukrayna’daki acımasız savaşla bağlantılı olarak Rusya’ya ve Rus halkına uygulanan yaptırımların bir parçasıdır” açıklamasını yaptı.

Polonyalı Bakan, bu yasağın AB Komisyonu’nun eylül ayında yayımladığı Rusya’da kayıtlı araçların AB ülkelerine girişinin yasaklanmasına ilişkin yönergelerin ardından alındığını ifade etti.

Polonya, haziran ayında alınan kararla Belarus ile olan doğu sınırını hem bu ülkeden hem de Rusya'dan gelen kamyon, çekici, römork ve yarı römorklara kapatmıştı.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Zorto 7 ay önce Şikayet Et
    Aldırma Putin bey Türkiye yanında
    Cevapla
  • Alaturka 7 ay önce Şikayet Et
    Küresel sistem içerisinde taraf olma zorunda kalırsan şiddeti daha az olan gevurun tarafında olmalısın, bu belki yarın değişebilir. Aksi takdirde hap olur gidersin, strateji önemli sayın Zırto bey
    Cevapla
  • 06ankara 7 ay önce Şikayet Et
    Abd dünya tetoristlerini beslesin İsrail çıkarları uğruna yılmadık ülke koymadı 10 larca ülkeyi perişan etti zelenski ve abd savaşın bitmesini istemiyorlar, Rusya'yı pasifize etmek Yahudilerin hayalleri uğruna Filistinlilerin öldürülmesi , İran'ın çektikleri yemen vs hepsi abd istediği için dünya insanlığı ve İslam alemini hatda dünyayı dizayin etmek istiyor. büyük şeytan
    Cevapla
  • Acıgerçek 7 ay önce Şikayet Et
    Bir de Abd Irağı işgal ettiğinde, niye Avrupa ses çıkarmadı diyenler var. Eee sen ne yaptın Meclise ABD'nin Türkiyedeki üsleri kullanması için tasarı getirdin, az daha geçiyordu. Hiçbir Müslüman ülke ABD'ye ses etmedi, hatta bazısı yardım etti. Müslümanlar böyle iken, Avrupa niye bir şey yapsındı..
    Cevapla
  • Acıgerçek 7 ay önce Şikayet Et
    Mevzu bir şey yapmak, yapmamak ama soruna gene cevap vereyim. Afganistan ve Libya ya sonradan dahil olduk, ikisinin de hali ortada.
    Cevapla
  • Alaturka 7 ay önce Şikayet Et
    Sadece soru! Evet geçmedi. Geçseydi Irak'taki durum bundan iyi mi, kötü mü olurdu??
    Cevapla
  • Drachen 1 7 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıp'da gülmemek mümkün değil , bu danışıklı dövüşün kimseye faydası yok . Avrupa'nın ABD ye dişini göstermesi sonucunda bu olaylar patlak verdi . Şimdi de Yunanistan'ın iki tarafa yaptığı yalakalık sonucunda Balkan savaşı çıkmak üzere . Rusya ve ABD Avrupa'ya ders verebilmek için birlikte hareket ediyorlar , kimsenin anlamamış olması gülünç. Avrupayı tekrar köle yapacaklar .
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 7 ay önce Şikayet Et
    israiloğulları yeryüzünde şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali olup ingiliz yahudi cemaatinin müridi,avrupa oyuncağı yahudi doları paundu yuroyu basıp tefecilik yaparak insanların hiç bir katma değeri olmayan kağıt parçası üzerinden insanların kaynaklarını emeğini sömürüyor kendilerine iyi uşaklık edenleri fonlarken ayağına takılıp engel olanları iç ve dış tetikçileri üzerinden ssabote edi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Polonya sen çok kaşındın. Tepene bombalar düşerken güvendiğin ABD uzak kıtasında göbeğini kaşıyarak ezilip büzülmeni seyredecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi