Miçotakis'ten Türkiye ile müzakere açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki diyalog kanallarının açık olmasının önemini vurguladı. Miçotakis anlaşılamayan meselelerde radikal söylemlere başvurulmadan uzlaşmak istediklerini söyledi.

Miçotakis'ten Türkiye ile müzakere açıklaması
Miçotakis'ten Türkiye ile müzakere açıklaması
GİRİŞ 17.09.2023 19:33 GÜNCELLEME 17.09.2023 23:49
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Miçotakis, bu yıl 87'ncisi düzenlenen "Uluslararası Selanik Fuarı" kapsamındaki basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin tarihi belli olduErdoğan-Miçotakis görüşmesinin tarihi belli oldu

"SON DERECE OLUMLU"

Türkiye ile Yunanistan arasındaki uzlaşmazlıkların çözümü için Uluslararası Adalet Divanına gidilmesinin henüz uzak göründüğünü belirten Miçotakis, "Türkiye ile her düzeyde diyalog kanallarının yeniden açılmasının son derece olumlu olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile liderler düzeyinde görüşmenin yanı sıra bakanlar ve bakan yardımcıları arasındaki görüşmelerin de önemli olduğunu belirterek, güven artırıcı tedbirler ve pozitif gündemin de görüşülmesinin ikili ilişkiler açısından faydalı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Batı ile yakınlaşmasında fayda olacağını savunan Miçotakis, Yunanistan'ın son yıllarda, Türkiye-Avrupa yakınlaşmasının Yunanistan ile ilişkilerde normalleşmeden geçtiğini vurgulayan bir dış politika benimsediğini ifade etti.

"SORUNLARIN BİR ANDA ÇÖZÜLMESİNİ BEKLEMEYELİM"

Miçotakis, "Geçmişten gelen sorunların bir anda çözülmesini beklemeyelim ama anlaşmazlık olduğunda hangi konuda anlaşamadığımızı medeni bir şekilde ortaya koymada ve radikal söylemlere yol açmamada uzlaşalım." diye konuştu.

"HİÇBİR TARAF TALEPLERİNİN YÜZDE 100'ÜNÜ ELDE EDEMEZ"

Türkiye ile süregelen sorunların çözümü için girilecek müzakerelerde ödün verilip verilemeyeceği sorulan Miçotakis, "Hiçbir müzakerede hiçbir taraf taleplerinin yüzde 100'ünü elde edemez." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Silke 7 ay önce Şikayet Et
    Sus Adam. Sansinlar seni yunan dostlarin. Yarin Baska. Konusursun seni biliyoruz.
    Cevapla
  • Kaçıncı bu? 7 ay önce Şikayet Et
    Ankara'da da aynı konuşmuştu, bir hafta sonra ABD'de meşhur Türkiye aleyhtarı konuşmasını yaptı. Ayakta alkışladılar.
    Cevapla
  • TÜRKİYE SEVDALISI 7 ay önce Şikayet Et
    Çok geç artık. istediğiniz kadar yalan söylemeye devam edin. artık türkiye size avrupaya ve abd ye güvenmiyor. bundan böyle durumu kurtarmak için ne yapacaksınız bilemem amma artık türkleri, çok amma çok zor ikna edeceğiniz kesin.
    Cevapla
  • Xxx 7 ay önce Şikayet Et
    Net abd bi taraftan rusya bi taraftan cin ile uğraşmaktan mikosuna şimdilik iyi geçin zmn gelince türkiyeylede uğraşırız demiş
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Çok komik. Yarın farklı konuşacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü