Karabağ'a insani yardım TIR'larının geçişi başladı

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine gıda ve insani yardım malzemelerinin Laçın-Hankendi yolu ile Ağdam-Hankendi yolu üzerinden eş zamanlı olarak taşınmasına başlandı.

Karabağ'a insani yardım TIR'larının geçişi başladı
Karabağ'a insani yardım TIR'larının geçişi başladı
GİRİŞ 18.09.2023 11:40 GÜNCELLEME 18.09.2023 11:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'da gıda ve ilaç taşıyan Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) insani yardım TIR'larının Laçın-Hankendi ve Ağdam-Hankendi yollarından eş zamanlı olarak geçişi sağlandı.

Yerel saatle 07.00'den itibaren gerekli kontroller ve gümrük kontrolleri yapılan ICRC'nin TIR'ları gıda ve ilaç gibi insani yardım malzemelerini Hankendi'de yaşayan Ermenilere ulaştırdı.

AZERBAYCAN, TOPRAKLARINDAKİ ERMENİLERE YARDIM GÖNDERİYOR

Öte yandan, Azerbaycan Kızılayı'nın Karabağ'da yaşayan Ermeniler için gönderdiği 40 ton un yüklü 2 yardım TIR'ı da 29 Ağustos'tan bu yana Rus güçlerinin Ağdam-Hankendi yolundaki kontrol noktasında bekletilmeye devam ederken, TIR'ların geçişi Karabağ'daki Ermenilerin sözde yönetimince engelleniyor.

AYRILIKÇI ERMENİ GÜÇLERİ, ERMENİLERE YARDIM GİTMESİNİ ENGELLİYORDU

Azerbaycan, 1 Eylül'de Ağdam-Hankendi ve Laçın-Hankendi yollarının eş zamanlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin aracılığıyla taşımalara açılmasını teklif ve kabul etmişti. Ancak, Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeni rejim bu süreci uzatıyordu. Dün ise Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) Hankendi ofisi ile Karabağ'daki Rus Barış Güçleri Komutanlığı arasında insani yardım malzemelerinin Laçın-Hankendi yolu ile Ağdam-Hankendi yolu üzerinden taşınması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • cahit 10 ay önce Şikayet Et
    AB ülkelerin den gelen hiçbir insani yardım kabul edilmemeli oraya girmemeli AZERİLER 30yıl boyunca toprakları işgal edilip katl edilip sürülürken destek olan ülkeler den gelen hiç bir madde oraya sokulmamalı
    Cevapla
  • ELİF 10 ay önce Şikayet Et
    kızılhaç gıda ilaç kamuflajı ile bölgedeki ermenileri silahlandırmaz inşaallah Azeri kardeşler uyanık olun Allah Yardımcınız olsun AMİN
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Azarbaycan aradan çıkmış oluyor o halde
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Kızılhaç'ın orada ne işi var? Azerbaycan kendi topraklarındaki vatandaşlarına kendi yardım edebilecek kudretli ve kabiliyettedir.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"