Güney Afrika’da dev dalga dehşeti: 1 ölü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde oluşan dev dalgalar kıyı şeridini vurdu. Park halindeki araçlar denize sürüklenirken, bir kadın ise hayatını kaybetti.

GİRİŞ 18.09.2023 11:51 GÜNCELLEME 18.09.2023 14:17

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Western Cape eyaletinde hafta sonu oluşan şiddetli rüzgarlar ve dev dalgalar büyük paniğe neden oldu. Dalgaların kıyı şeridini vurması sonucu sokaklar sular altında kaldı, park halindeki araçlar sürüklendi. Sahildekiler korku dolu anlar yaşarken çevredeki evleri, restoran ve kafeleri de su bastı.
Ulusal Deniz Kurtarma Enstitüsü (NSRI) tarafından yapılan açıklamada, George kentinde cumartesi günü dev dalgaların bir otoparkı vurması sonucu 93 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Ulusal Meteoroloji Enstitüsü, 3 bin kilometrelik kıyı şeridi için üç günlük uyarı yayınladı, bölgedeki birçok plaj da kapatıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!