Stalin'in evi satışa çıkarıldı

1924'ten ölümüne kadar Sovyetler Birliği'ni yöneten Josep Stalin'in 1930'larda bir süre yaşadığı yazlık ev, 4,1 milyon dolar başlangıç fiyatıyla açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.

GİRİŞ 18.09.2023 12:54 GÜNCELLEME 18.09.2023 14:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Stalin'in Moskova yakınlarındaki Mityiscsi'de (Mıtişçi) 1930'larda yaşadığı "Lipki-Alekseevskoye" çiftlik evi, 3 Kasım 2023 tarihinde düzenlenecek açık artırmada 403,49 milyon ruble (yaklaşık 4,1 milyon dolar) başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu.

Emlak uzmanları ise, 38,4 hektar alan üzerine kurulu olan 3 bin 800 metrekarelik evin piyasa değerini 400-500 milyon ruble olarak değerlendirdi.

İmparatorluk döneminde Moskova Meclis Başkanı Aleksandr Alekseyev'e ait olan malikanenin, devrim sonrasında kamulaştırıldığı, bir dönem yatılı okul olarak kullanıldığı, Stalin'in ise 1932'de eşinin ölümünün ardından burada iki yıl ikamet ettiği belirtildi.

1989'da ağır hasta çocuklar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan bina, 2004'te tadilata alınmıştı. Bina günümüzde atıl vaziyette.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Şimdi Cehennem'in dibinde kendine yer beğensin kızıl kafir.
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    eşitlik adalet değildir. kainatta hiçbir şey eşit değil ki adalet eşitlikde olsun insanlar hukuk önünde eşittir. yoksa en basitinden çok çalışanla yatıp duran nasıl eşit olsun. eşitliği savunan Staline bak hele eşitlik onada uğramamış
    Cevapla
  • cahit 7 ay önce Şikayet Et
    Eşitliği savunan kominist Stalinin evine bak
    Cevapla
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    Tüm genç kardeşlerime sesleniyorum: kesin akli somut delillerle kanıtlanmış iman dairesine giriniz. Katiyyen iki kere iki dört eder derecesinde varlığı kesin ispatlanmış olan cehenneme girmeyin. (Ateizmin ve komünizmin pençesine düşüp çıkmayanlara)
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 7 ay önce Şikayet Et
    Sosyalizm, marksizim, leninizm vs...böyledir, lider halk gibi giyinir, ben halkım der,,,firavun gibi zevki sefa içinde yaşar.... Türkiye de anlamayan çok, tüm Türk sosyalister gidin Kuzey Kore'ye orda köküne kadar sosyalizm...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!