Bakan Bayraktar'ın nükleer santral sözleri Yunanistan'da gündem oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’ın, "Türkiye'nin 3'üncü nükleer santrali için Çin ile anlaşmaya yakınız" açıklaması Yunanistan medyasında, "Türkiye için ciddi bir dönüm noktası" olarak görüldü.

GİRİŞ 18.09.2023 21:52 GÜNCELLEME 18.09.2023 21:52
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 3'üncü nükleer santrali için Çin ile anlaşmaya çok yakın olduklarını söylemişti. O açıklamaya, Yunan basınında büyük puntolarla geniş yer ayrıldı.

Komşu medyası, "Türkiye için ciddi bir dönüm noktası", "Türkiye'nin çok yönlü dış politikasının simgesi olacak." başlıklarıyla okuyucularına sundu.

BAYRAKTAR'IN SÖZLERİ YUNAN BASININDA YANKI BULDU

Bakan Bayraktar Türkiye'nin yeni nükleer enerji santrali için Çin ile anlaşacağını duyurdu. Ta Nea gazetesi, "Türkiye, Çin ile anlaşmanın eşiğinde. Türkiye'nin üçüncü nükleer santralini planlayan bu işbirliği, enerji alanında büyük gelişmeler barındırıyor" yazdı.

"DÖNÜM NOKTASI"

Kathimerini ise "3'üncü nükleer santral anlaşmasının hayata geçirilmesi, Türkiye için ciddi bir dönüm noktası olacak" sözlerini kaydetti.

"HER ALANDA GÜÇLENEN TÜRKİYE, ENERJİ ALANINDA DA BÜYÜK ADIMLAR ATIYOR"

Gazete Liberal de "Çin ile anlaşmaya varılması, NATO üyesi olan Türkiye'nin çok yönlü dış politikasının simgesi olacak. Her alanda güçlenen Türkiye, enerji alanında da büyük adımlar atıyor" yorumunda bulundu.

KAYNAK: CNN TÜRK

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Meriç 7 ay önce Şikayet Et
    Toryum yakıtlı ilk nükleer enerji üretimini minyatür (deneysel) bazda çin başardı. Bu bir devrim niteliğinde gelişme. Çin de toryum zengini. Yorumlarınızda bu hususu dikkate alınız.
    Cevapla
  • Tepki! 7 ay önce Şikayet Et
    WSJ makale: China’s Global Mega-Projects Are Falling Apart! ara oku! Çinliler sahte ürün sertifika dandik işçilik&kalite dünyada bir üstünü yoktur! Kimse Trakyada Çin malı nükleer santral kurup güzelim Istanbula ve çevre ülkeleri ortadoğuya tehlikeye sokmasın! Trakyada Çin malı nükleer santral istemiyoruz! Alternatif Güney Kore Hindistan Kanada .. malı nükleer santral tercih edilsin!
    Cevapla
  • Vatan sağolsun 7 ay önce Şikayet Et
    Çin parasını göre yapar değerini ödersen iyisini yapar başkaları gibi sahtekarlık yapmazlar
    Cevapla
  • Hayri 7 ay önce Şikayet Et
    Tamamen bilgisizlikten cahillikten bunlar. Bilmiyosan sus bari de adam sansınlar
    Cevapla
  • Murat tosun 7 ay önce Şikayet Et
    Sen kesin iphone kullanıyorsun ve Amerikan malı sanıyorsun.onuda Çinliler yapıyor desem inanmazsin diyeceğim bu kadar.
    Cevapla
  • Ali Denizci 7 ay önce Şikayet Et
    Meslek ne kardeş? Nükleer fizikçi falan mısın yoksa mizah yazarı mı? Pazardan aldığın Çin malı terlikle, nükleer santrali aynı kefeye koydun
    Cevapla
  • T.c vatandaşı 7 ay önce Şikayet Et
    He sen ve inandığin abd sitesini dinle devlet en uygun adımı atacaktır neresi ve kiminle olacağına, devletimize güven tam gaz yola devam...
    Cevapla
  • Özeleştiri! 7 ay önce Şikayet Et
    Ilk önce Çin malı nükleer santralin yüksek riskini belirtmek isterim! Çin malı yerine Rus malı Hindistan Güney Kore Fransız Kanada malı nükleer santrali tercih edilmeli Çinde nice nükleer kazalar yaşandı yaşanıyor sadece sansür yapılıp gizleniyir! Çin malı nükleer santrali güvenen bürokrat bakanları aileleri ile Çin nükleer santralin yanında yakında ev yapıp yaşamalarına davet ederim!
    Cevapla
  • Çin gerçekleri 7 ay önce Şikayet Et
    Youtube da sansürsüz propagandasız gerçek çine öğrenmek isteyen yorumcu arkadaşlar: China in Focus, China Fact Chasers, China insider with David Zhang, Leis real talk, Serpentza, China uncovered, China uncensored, China Insights, China Truths, China observer, kanaları arayıp izleyin sansürsüz propagandasız gerçek dinsiz ateist din düşmanı sahtekar zalim çini görün
    Cevapla
  • Reşo 7 ay önce Şikayet Et
    ABD ve AB nin sinsi politikalarından ve ticari tehditlerinden usandık artık tekkutuplu yönetimden uzaklaşıp yeni bir yapıda yer almamız gerekiyor yani yeni dünyada eşit bir yapılanmadan yana olmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...