Netanyahu'yla buluştuğu linç edilen Elon Musk: Antisemitizme karşıyım

X, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla buluştuğu için Tesla çalışanlarından daha önce başka yaptığı hiçbir şeyde olmadığı kadar eleştiriye maruz kaldığını açıkladı.

GİRİŞ 18.09.2023 23:24 GÜNCELLEME 19.09.2023 09:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Elon Musk, ABD'ye resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu ile kendisine ait X sosyal medya üzerinden yayınlanan panele katıldı.

İsrail'deki hükümetin yargı düzenlemesinin ABD basınında yoğun biçimde eleştirildiğine dikkat çeken Musk, "Netanyahu ile buluştuğu için Tesla çalışanlarından daha önce başka yaptığı hiçbir şeyde olmadığı kadar eleştiriye maruz kaldığını" ifade etti.

[Sosyal medyada da sıklıkla kullanılan linç kültürü, bir kişinin toplumsal alanın dışına itildiği yeni dönem bir dışlama şeklidir.]

Konuşmasında anti-semitizme de değinen Musk, "Antisemitizme karşıyım. Nefret ve çatışma doğuran bütün her şeye karşıyım." diye konuştu.

"UMARIM NEFRET SÖYLEMİNİ DURDURABİLİRSİN"

Ülkesindeki yargının yetkilerini kısıtlamayı hedefleyen hukuk reformu paketini değerlendiren Netanyahu ise, hükümetin açıkladığı ilk planın "kötü olduğunu" belirtti.

Netanyahu, hükümetin erkler arasındaki kuvvetler ayrılığında yargı lehine dengesizliği gidermeye çalışırken "açıklanan ilk planda sarkacın diğer tarafa fazla gittiğini" kaydetti.

İsrail'e döndüğünde yargı düzenlemesinde uzlaşı sağlamak için çalışacağını paylaşan Netanyahu, "orta noktayı bulmak istediğini" vurguladı.

Netanyahu, Musk'ın son dönemde ABD'deki önemli Yahudi kuruluşlarından İnkar ve İftiraya Karşı Birlik'i (ADL) hedef alan açıklamalarına değinerek, "(Musk) Senin antisemitizme karşı olduğunu biliyorum. Bu konuda konuştun paylaşımda bulundun. Umarım ki yasalar çerçevesinde Yahudi karşıtlığı dahil her türlü ortak nefret söylemini mümkün olabildiğince durdurabilirsin." ifadesini kullandı.

MUSK, ABD'DEKİ YAHUDİ KURULUŞUNU SUÇLAMIŞTI

ABD'de antisemitik söylemle mücadele ettiğini savunan ADL'yi sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in kârını düşürmekle suçlayan Elon Musk, X platformunun Birlik'e dava açmaya hazırlandığını açıklamıştı.

ABD basınında, Yahudi işadamlarının Musk ve ADL arasındaki gerilimin düşürülmesi için arabuluculuk yapmaya çalıştığı yer almıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Dikkat Uyanık ol! 7 ay önce Şikayet Et
    Romanyalı Korgeneral "Ion Michai Pacepa Disinformation US Archive" kitabında SSCB propagandası dünyada anti amerikan batı Nato anti-semitzm ve dinler arasında nifak tohumu ektiklerini anlatıyor! Bügün ayni strateji dijital olarak din düşamanı ateist komunist çin propaganda tesmisilicileri uyguluyor bizleri batı anti-semitzm Yahudi Israil AB ABD batı düşmanlığı ile halkları aşılıyor
    Cevapla
  • Serkan 7 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru bir tespit bunların dezenformasyonu propagandası dedikodu yüzünden nice vatandaşı ve Hallamızı Covid-19 kayıp ettik aşıların içinde Bill Gates çip varmiş insanları dezenformasyonla bizleri kandırdılar! Birde Pfizer Biotech batı malı aşılarına ABD Israil Alman anti semitzm polemiği yapttılar! Sayın Uğur Şahin Beyin gurbetçi polemiği ürretiğì aşıya asılsız iftira attılar!
    Cevapla
  • Kirli Oyun! 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde ve nice Islam ve Hristiyan ülkelerde ateist komunist ırkçı faşist Çin-nazi propagandası anti-semitizm ve yahudi ve anti batı düşmanlığı körükleyip ticarete avanta sağlayıp ülkekeri kendi tarafına çekiyorlar sürekli BM israile hedef alıp algı operasyonu yürütüyorlar. Ayni ateist Çin ülkesinde Cami Kilise Budist ibadethane yıkıp dindaş ve Türk soydaşları zulüm işkence ediyor!
    Cevapla
  • Neredensin? 7 ay önce Şikayet Et
    Nereden yazıyorsun sen, israilden mi? Çin'e de dost değiliz, sana da... Fırsatçı seni.
    Cevapla
  • Semitzm=ırkçılık 7 ay önce Şikayet Et
    Semitizm = ırkçılık. Biz ırkçı değiliz. Yahudiler; üstün ırk falan değilsiniz. Sorry.
    Cevapla
  • BU DİN Mİ? 7 ay önce Şikayet Et
    "Yahudi anadan doğmayan yahudi olamaz, yahudilikte iman esasları yoktur, aslolan yahudi anadan doğmaktır, diğer insanlar yahudilere hizmet için vardır, kadınlar pistir, mescide giremez, siyahiler, çarpık bir ilişkiden türemiştir" BU DİN Mİ? Buna mı saygı duyalım?
    Cevapla
  • Feraset 7 ay önce Şikayet Et
    Ortaklarıyla mecbur buluşacak. Yoksa hiç olurl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..