O kare dünya basınında: Böyle yorumladılar...

Erdoğan ve Musk'ın görüşmesi dünya basınında manşetlere taşındı. Erdoğan'ın Musk'a yaptığı fabrika çağrısı ve TEKNOFEST davetine yer verildi.

GİRİŞ 19.09.2023 10:58 GÜNCELLEME 19.09.2023 10:58
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD'de Elon Musk'ın Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası Türkevi'nden dışarı çıktığı anlarda elindeki kitaplar dikkat çekti. Söz konusu kitapların Erdoğan tarafından hediye edilen ve kendi yazdığı bir kitap olan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" ile İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" olduğu öğrenildi.

TOGG'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Başkan Erdoğan'ın Musk ile görüşmesi gündemine düştü. Reuters haber ajansı gelişmeyi "Erdoğan, Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi" sözleriyle duyurdu. Musk'ın 7. fabrika için Türkiye'nin en önemli adaylar arasında olduğunu belirttiğine dair de not düşüldü.

Hindistan gazetesi olan Deccan Herald da gelişmeyi manşetine taşıyan gazeteler arasında oldu. Aynı zamanda Başkan Erdoğan'ın ABD'deki konuşması sırasında Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdiğinden de bahsedildi.

TEKNOFEST DAVETİ

Al Arabiya News Başkan Erdoğan'ın isteğini "Yedinci fabrikanın Türkiye'de kurulmasını istedi" sözleriyle duyurdu.

Yunan medyası da gelişmeye geniş yer verdi. Skai Başkan Erdoğan'ın talebinden bahsederek ayrıca kendisinin Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet ettiğini de söyledi.

In.gr ise görüşme sonrası Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdi. Haberde Başkan Erdoğan'ın Türkiye'nin başarıları hakkında Musk'a bilgi verdiğine vurgu yapıldı.

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • fatih 8 ay önce Şikayet Et
    ordu bu fabrika için en uygun bölge
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 8 ay önce Şikayet Et
    Guzel bir turkumuz vardır.... DERSİNİ ALMIŞ DA EDİYOR EZBER.... :) :) :)
    Cevapla
  • mmed 8 ay önce Şikayet Et
    Musk piyondur, bekleyin görün
    Cevapla
  • vatandaş rıza 8 ay önce Şikayet Et
    7,ci fabrika TÜRKİYE,de kurulursa Elon Musk,un sahibinin olmadığına aksi halde onunda köle olduğuna inanacağım herkes ronalda olamaz..
    Cevapla
  • Sezai 8 ay önce Şikayet Et
    Bir Messi kolay yetişmiyor
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 8 ay önce Şikayet Et
    Piyon ya da değil , sana ne....??? BİZ HATİCEYE DEĞİL NETİCEYE BAKARIZ....
    Cevapla
  • Roni 8 ay önce Şikayet Et
    Neyin kafası bu.neye inanırsan inan kime ne.bide ronaldo ile bağlantı kurmuş
    Cevapla
  • AKŞEHİRLİ 8 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın merkezi (ortası)Akşehirdir.Nasreddin hocanın memleketi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor
İstanbul motosiklet dehşeti! 6 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçtı!