BM'de Lavrov ve Zelenski karşı karşıya gelecek: Nasıl olacak bilmiyorum!

Zelenski bugün Lavrov ile karşı karşıya gelecek. Ukrayna Devlet Başkanı BM toplantısında Lavrov'un söyleyeceklerini dinlemek için odada kalıp kalmayacağı sorusuna "Gerçekten nasıl olacağını bilmiyorum." diyerek cevap verdi.

GİRİŞ 19.09.2023 12:05 GÜNCELLEME 19.09.2023 12:05
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye geldi. Zelenski, Staten Island Üniversite Hastanesi’nde tedavi gören Ukrayna askerlerini ziyaret etti.

Zelenski, Kremlin ülkesine yönelik saldırılarını sürdürürken Birleşmiş Milletler'in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un toplantılara katılmasına izin verilmesine tepki gösterdi.

"RUS TERÖRİSTLERE YER VARSA..."

Zelenski "Bu formatı biz seçmedik" diyerek "Eğer BM orada bir terörist devletin olması gerektiğine inanıyorsa, o zaman bu onların sorunudur." ifadelerini kullandı.

Salı günü Zelenski BM Genel Kurulunda dünya liderlerine hitap edecek. Ayrıca Çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna'daki savaş hakkında da konuşacak.

AYNI TOPLANTIYA KATILACAKLAR

Rusya konseyin daimi ve veto hakkına sahip üyesi ve Bay Lavrov'un toplantıda açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Zelenski, Lavrov'un söyleyeceklerini dinlemek için odada kalıp kalmayacağı sorusuna ise "Gerçekten nasıl olacağını bilmiyorum." diyerek cevap verdi.

Zelenski, politikacılara ve ABD Başkanı Joe Biden'a, şu anda 19. ayına giren Rus işgaline karşı Ukrayna'nın savunmasını finanse etme konusundaki desteklerini sürdürmeleri yönünde çağrıda bulunmak üzere ABD'de bulunuyor.

BİDEN İLE GÖRÜŞECEK

BM'de zorlu geçecek birkaç günün ardından Zelenski'nin Perşembe günü Capitol Hill'de biraz vakit geçirmesi ve Beyaz Saray'da Bay Biden ile görüşmesi planlanıyor.

LAVROV GEÇEN YIL KÜFÜR ETMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) yaptığı konuşmada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e küfür etmişti. Zelenskiy'e 'O... çocuğu' diyen Lavrov, konuşması sonrası salondan çıkarken, Ukraynalı mevkidaşı Dmitry Kuleba, "Lavrov kaçma konusunda Rus askerleri gibi usta" ifadelerini kullandı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 46
  • HAKAN'IN FİKRİ 7 ay önce Şikayet Et
    zelinski ortadan kaldırılmadan bu savaş bitmez çıbanın başı o ABD nin ve İngilizin kuklası
    Cevapla
  • Yurtsever 7 ay önce Şikayet Et
    Amerika dünyanın baş belası.
    Cevapla
  • M 44 . 7 ay önce Şikayet Et
    Bu Dünyada Terörist Devlet Sadece Rusya Değildir ASIL TERÖRİST DEVLET ABD İSRAİL İNGİLTERE FRANSA ÇİN VE DIGER EMPERYALIST ÜLKELERDİR
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Amerika dünyanın her yerinde fitne ve savaşlar çıkarıyor. Bu firavun tüm dünyayı yakacak
    Cevapla
  • O k u r 7 ay önce Şikayet Et
    ABD ve yandaşları Rusya'ya her türlü ambargoyu koyuyorlar, her türlü ağız dalaşı yapıyorlar ama BM'deki veto yetkisine bulaşmıyorlar. Bu işte bir bit yeniği var.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    zelenski kim halkini mahvetti nato nun kapisinda dolascana sirtini rusyaya daya iste avrupa ulkeleri boyle gaza getirir sonra silah satar kosede seyreder koskaca devletler nasil bu oyuna dusuyor ben cahil aklimla neyin ne oldugunu goruyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı