Azerbaycan Ermeni güçlerinin kirli planını ortaya çıkardı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmaya çekmeye çalıştığını söyledi.

GİRİŞ 20.09.2023 11:17 GÜNCELLEME 20.09.2023 12:07
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov: "Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalışıyor. Sivilleri silahlandırarak çatışmalara dahil etme girişiminde bulunduklarını gözlemledik." dedi.

Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ordusunun Karabağ'daki yerel antiterör tedbirlerinin sürdüğünü söyledi.

Albay Eyvazov, "Tedbirler kapsamında Ermenistan silahlı güçlerine ait havan topu mermisi ile dolu 6 kamyon ile 4 havan topu Azerbaycan askerlerince ele geçirilmiştir." dedi.

Ermenistan'a ait sosyal medya hesaplarından, Azerbaycan ordusunun sivil araçları ve ambulansları hedef aldığına ilişkin yalan bilgilerin paylaşıldığını aktaran Eyvazov, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Azerbaycan ordusunun sadece meşru askeri hedefleri imha ettiğini vurguladı.

SİVİLLERİ SİLAHLANMAYA ZORLUYORLAR

Eyvazov, şöyle devam etti:

"Mühimmatı tükenen Ermenistan silahlı güçlerine bağlı birlikler, mevzilerini terk ederek yerleşim birimlerinde yeniden toparlanma ve Karabağ'da yaşayan sivilleri zorunlu şekilde silahlandırma girişiminde bulunuyor. Bir kez daha Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde konuşlu Ermenistan silahlı güçlerini derhal silah bırakmaya ve teslim olmaya çağırıyoruz. Antiterör tedbirleri sadece bu durumda durdurulacaktır. Bölgedeki Ermeni sakinlere de 'Ermenistan silahlı güçlerine yakın durmama ve onlara destek olmama' çağrısında bulunuyoruz."

Ermenilere ait sosyal medya hesaplarından, Azerbaycan ordusunun bölgedeki Rus güçlerin eşlik ettiği sivil konvoya ateş açtığı yönünde iddiaların da paylaşıldığını hatırlatan Eyvazov, bu iddiaları yalanladı ve Azerbaycanlı yetkililerin, Rus güçlerin komutanlığı ile sürekli iletişim ve koordinasyon içerisinde bulunduğunu aktardı.

Eyvazov, "Ağdere istikametinde uzun süredir yasa dışı faaliyet gösteren Ermenistan silahlı güçlerine ait bir kışla imha edilmiştir." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar, tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Sözde rejim, son günlerde kontrolündeki topraklarda, Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri ve sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulundu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya ve arazilere mayın döşemeye devam etti.

Azerbaycan'dan gelen, sözde rejimin feshedilmesi taleplerine rağmen Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda, 9 Eylül'de sözde "cumhurbaşkanlığı seçimi" yapılması tansiyonu daha da yükseltti.

Son olarak Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yolunda Azerbaycan devlet kurumuna ait kamyon mayına bastı ve 2 kişi hayatını kaybetti.

Olay yerine giden polis aracının başka bir mayına basması sonucu 4 polis şehit oldu. Bunun üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla yerel antiterör önlemleri başlatıldığını bildirdi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Mizah 7 ay önce Şikayet Et
    PKK taktiği. Çnce saldır sonra ağla. Olmadı etek giyip kaç.
    Cevapla
  • Gerçek koken 7 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki Ermeni Yunan Rum yanlisi tavır ve söz takinanlara bakildiginda esas bakılması gereken CHP hdp başta millet ittifaki tüm yönetimi ve bu ittifaki yanlısı gazete TV ve basinin gerçek ata gen ata kökeni nerelere bağlı olduğuyla alakalı yani ne kadari Türk Kürt??? esas ne kadar Ermeni Rum Yunan kökenli!!!....
    Cevapla
  • Yılmaz 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim yıllarca biz bu insanlarla beraber yaşadık.Hiçbir zarari olmadı senden benden daha çok severler ülkemizi.Aralarında hainler çıkar elbet ama aklıselim düşünmek lazım.Esas yurdumuza gelen mülteciler tehlikeli farkında değilsiniz. Yoksa Türk Kürt Laz Çerkez ... hepimiz biriz.Araplar da var bizimle yaşayan yıllardır hataydan bilirim.Ama adamlardı.
    Cevapla
  • Allah 'ın kulu ... 7 ay önce Şikayet Et
    Orada bir tane ermeni bırakmayın, başınıza bela olurlar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan ne zaman akıllanacaksınız ? Yurtdışında Ermeni diasporası, ABD kongresinde 3-5 tuzu kuru senatör, Fransa'dan 3-5 çapulcunun sözlerine kanıp her seferinde sizi "mayın eşeği gibi" Azerbaycan'ın üzerine salıyorlar. Diğer bir mayyın eşeği Yunanistan da ders alır bu durumdan umarım..
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ordaki sivil halkıda bol bol silahlandırlamız lazım her an teyakküz hali Ermeniye güven asla olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopteri bulundu
Ayhan Bora Kaplan davasında 7 şüpheli tutuklandı!