İsrail basınında Erdoğan Netanyahu görüşmesi yorumu: Başbakana itibar kazandırdı!

Erdoğan ve Netanyahu görüşmesine dair İsrail basınında yer alan haberlerde, Netanyahu'nun bu görüşmeyle sarsılan itibarını kurtardığı yorumu yapıldı.

GİRİŞ 20.09.2023 13:19 GÜNCELLEME 20.09.2023 13:30
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Erdoğan ve Netanyahu görüşmesi İsrail basınında geniş yer buldu. Jeruselam Post'ta yer alan analizde görüşmenin Netanyahu'nun, yargı revizyonu nedeniyle zarar gören itibarını kurtaran bir adım olduğu kaydedildi:

Toplantı Netanyahu açısından siyasi bir amaca da hizmet ediyor. Başbakan'ın uluslararası itibarı, hükümetinin yapısı ve hararetli yargı revizyonu tartışmaları nedeniyle darbe aldı. Yine de, New York'ta Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ve ABD Başkanı Joe Biden ile yapılması planlanan buna benzer toplantılar, ona bir devlet adamı olarak meşruiyet kazandırıyor"

İSRAİL BAŞBAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan İsrail Başbakanlığı'ndan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi sonrasında yapılan açıklamada, iki ülkenin bağlarının güçlendiği kaydedildi.


​İsrail Başbakanlığı dün New York'ta yapılan görüşmeye dair şu açıklamayı yaptı;

“Başbakan, görüşmenin başında Cumhurbaşkanı'na ülkeler arasındaki bağların güçlendiğini söyledi. İki lider, İsrail-Türkiye ilişkilerini ticaret, ekonomi ve enerji alanlarında geliştirmeye devam etme kararı aldı. Liderler, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşme de dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuları görüştü.

Başbakan Netanyahu, terör örgütlerinin İstanbul'daki İsrailli turistlere zarar verme yönündeki kötü niyetlerini boşa çıkararak hayat kurtaran güvenlik kuruluşları arasındaki verimli işbirliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

İki lider karşılıklı olarak birbirlerini İsrail ve Türkiye'ye ziyarete davet ederken, bu ziyaretlerin koordineli bir şekilde yakın zamanda gerçekleşmesi konusunda mutabakata varıldı.”

KAYNAK: HABER7, AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 72
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    YAHUDİ HAHAM DOV LIOR : " Arz_ı Mevdud ( Büyük İsrail ) hedefimiz için "Kürdistan Vaadiyle..!!" Kürtleri inandırıp Onları Türklerle çatıştırmak zorundayız.
    Cevapla
  • Tek söz TÜRKİYE 7 ay önce Şikayet Et
    Senden tiksiniyorum yalan makinesi DİLENCİ ARSIZ yüzsüz REZİL DİN SÖMÜRÜCÜSÜ YİYİCİ İBLİSL
    Cevapla
  • Dikkat=uyanık ol 7 ay önce Şikayet Et
    Romanyalı Korgeneral "Ion Michai Pacepa Disinformation US Archive" kitabında SSCB propagandası dünyada anti amerikan batı Nato anti-semitzm ve dinler arasında nifak tohumu ektiklerini anlatıyor! Bügün ayni strateji dijital olarak din düşamanı ateist komunist çin propaganda tesmisilicileri uyguluyor bizleri batı anti-semitzm Israil Yahudi AB ABD batı düşmanlığı ırkçılık ile aşılıyor
    Cevapla
  • Aynen çok ilginç 7 ay önce Şikayet Et
    Google ile ara :"The Arsenal of the Iraq Insurgency: It's made in China" ara Dinsiz din düşmanı ateist komuniat faşist Çin ABD yi Afganistan Irakta zayıflatı yıpratı dünyayı hükümdar olmak için! Bugün ayni Çin cami yıkan müslümanları zulüm eden ateist Çin müslüman ülkeleri ABD ve batya ye karşı kışkırtıyor anti-semitzm yayıp dijital propaganda yayıyor ve gaza getiriyor!
    Cevapla
  • Çinin=Kirli Oyunu 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde ve nice Islam ve Hristiyan ülkelerde ateist komunist ırkçı faşist Çin-nazi propagandası anti-semitizm ve yahudi ve anti batı düşmanlığı körükleyip ticarete avanta sağlayıp ülkekeri kendi tarafına çekiyorlar sürekli BM israile hedef alıp algı operasyonu yürütüyorlar. Ayni ateist Çin ülkesinde Cami Kilise Budist ibadethane yıkıp dindaş ve Türk soydaşları zulüm işkence ediyor!
    Cevapla
  • Kamil 7 ay önce Şikayet Et
    Mısır ile çözmemiz gereken bir husus var . Bak , Önce , Biz , Türkiye - Libya olarak Demarkasyon yaptık , Siz , Mısır - Yunanistan sonra araya girip , Demarkasyon yapmamalıydınız , diye , Türkiye , Mısır'ı ikna etmelidir . Mısır , kilit önemi haiz ülkedir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı
Trol çetelere Meclis'te çözüm... Sosyal medyaya kimlik numarası ile giriş gündemde!