Peskov: "Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yürütüyor."

Peskov Ermenistan tarafından Rusya’nın Karabağ’daki yükümlülüklerini yerine getirmediği iddialarına yanıt vererek, “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.

GİRİŞ 20.09.2023 12:54 GÜNCELLEME 20.09.2023 14:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Ermenistan tarafından Rusya’nın Karabağ’daki yükümlülüklerini yerine getirmediği iddialarına yanıt vererek, “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan'ın Azerbaycan'ın Karabağ'daki terörle mücadele operasyonunun ardından Rusya'yı Dağlık Karabağ'ı koruma yükümlülüklerini yerine getirmediği yönündeki suçlamasına yanıt verdi. Azerbaycan'ın Karabağ'daki terörle mücadele operasyonunu hukuken kendi topraklarında gerçekleştirdiğini vurgulayan Peskov, “Özellikle Ermeni tarafının Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanıma yönündeki resmi kararından sonra bize yönelik bu tür suçlamaları kabul etmiyoruz. Hukuken artık Azerbaycan'ın kendi topraklarındaki eylemlerinden bahsediyoruz. Dolayısıyla bize yönelik suçlamalar kesinlikle asılsızdır. Hiçbir dayanağı yoktur" ifadelerini kullandı.

"Putin-Paşinyan telefon görüşmesinin zamanlaması ile ilgili mutabakat bekliyoruz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında yapılacak telefon görüşmesinin zamanlaması konusunda mutabakat beklediklerini belirten Peskov, "Başkan Putin ile Başbakan Paşinyan arasındaki telefon görüşmesinin şartları üzerinde anlaşmaya varılmasını bekliyoruz. Bu görüşme gerçekleşir gerçekleşmez sizi bilgilendireceğiz" dedi. Peskov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile henüz böyle bir görüşmenin planlanmadığını, ancak gerekirse görüşme gerçekleştirilebileceğini söyledi. Peskov, "Ermeni tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz. Ermenistan bizim çok önemli müttefikimiz, ortağımız ve yakın bir ülke olmuştur, olmaya da devam ediyor. Aynı zamanda çok önemli bir ortağımız olan Azerbaycan ile de temaslarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Putin Çin'i ziyaret edecek

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çin ziyareti planına da değinerek, “Ziyaret planlanıyor. Sizi zamanı gelince bilgilendireceğiz” dedi. Son günlerde Rusya’da da korona virüs vakalarında artış gözlemlenmesinin ardından Putin’in bu konuyu gündemine alabileceğini aktaran Peskov, “Artık her mevsim bu gibi artışlar yaşayabileceğimiz açık. Bununla yaşamaya alışmalıyız. Başkan’ın (Putin) önümüzdeki toplantılarda bu konuyla ilgili raporları dinleyeceğini göz ardı etmemeliyiz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Veli 7 ay önce Şikayet Et
    Ruslar Ermeniler satmaz Vardır bu işin içinde bir iş
    Cevapla
  • Veli 7 ay önce Şikayet Et
    Ruslar Ermeniler satmaz Vardır bu işin içinde bir iş
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ermeniler akıllarını başlarına alsınlar haydutluk yapmasınlar biz yüce türk milleti olarak onlarida koruruz
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 7 ay önce Şikayet Et
    Reis'in diplomasi başarısı sahaya yansımış durumda, aksi halde Ermenistan oldu bittiyle Karabağ'a çullanacaktı.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Rusya aklınca Ermenilere ders veriyor aşağılık haydut devlet. Bölgede Ermenistan'ın yapayalnız kaldığı ve Azerbaycan'ın bundan cesaret alarak saldırdığı açık.Batı'nın Ermenistan'ı bir koruma semsiyesine alması lazım. Mesela Yunanistan NATO'da ve Avrupa Birliği'nde Türk devleti saldırmaya yanaşmıyor. Yoksa Ermenistan her zaman bir soykırım tehlikesiyle karşı karşıya
    Cevapla
  • 1umut 7 ay önce Şikayet Et
    Tüm dünya biraraya gelseniz boş artık Turan birliğine selam duracaksınız bitti gitti elhamdülillah
    Cevapla
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Sadece provakatörsün,değilsen PKK lı teröristsin
    Cevapla
  • erkan solak 7 ay önce Şikayet Et
    biraz zıplar biraz dolaşıp hazmedersin. Bu saatten sonra ermenistanı kimse şemsiye altına alamaz. zaten rüyayla anlaşmalı olarak girdi, yoksa bir gün sonra nasıl antlaşma olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak