Barzani'nin internet sitesinde 5 HDP/ YSP'li vekil için 'provokasyon kuklası' denildi

Barzani'nin haber sitesi Darka Mazı, 5 vekili hedef alarak "provokasyon kuklası" ilan etti.

Barzani'nin internet sitesinde 5 HDP/ YSP'li vekil için 'provokasyon kuklası' denildi
Barzani'nin internet sitesinde 5 HDP/ YSP'li vekil için 'provokasyon kuklası' denildi
GİRİŞ 20.09.2023 17:16 GÜNCELLEME 20.09.2023 17:16
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Barzani'nin haber sitesi Darka Mazı, 5 vekili hedef alarak "provokasyon kuklası" ilan etti.

Yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

"HDP’nin yeni adıyla YSP’nin ve beş parlamenteri büyük bir iş başarmış gibi 16 Eylül günü Silopi kapısında birkaç insan taşıyarak Kürtleri Kürtlere karşı yürütmeye çalıştı.

Eylem etkisiz bir eylemdi, gerçeği söylemek gerekirse öylem PKK’nin Botan’da bile artık kitle toplayamadığını ortaya koyan bir eylemdi. Bu açıdan da bakmak gerek. Fakat mesele o değildir, bu eylemde PKK’nin Kürtler için yaydığı hastalıklı bir kanser hücresini de tespit ede biliriz. O da Kürtleri arası nefret kanseridir.

KUKLA VEKİLLER BİR İŞARET İLE SİLOPİ'YE KOŞTULAR

PKK son birkaç yıldır Kürtleri Kürdistan Bölgesel Yönetimine karşı kışkırtma görevi üslenmiş. Buna PKK’nin yeni misyonu diye biliriz. PKK varını yoğunu KDP adı altında Kürtleri Hewler merkezli Kürt kazanımına karşı kışkırtmak peşindedir.

PKK bu amacı içinde önce medyasında yalan haber üretmekte, sonra bu haber siyasi alandaki kadrolar ile paslaşmakta, onlarda kitleyi sahaya sürmektedir. Bu paslaşma olayını örgütleyen her parçada PKK’nin görünmeyen koordinasyonu vardır. Avrupa’da KCDE, Rojava’da TEWDEM vb adlar adı altında bu yapılmaktadır.

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de bu paslaşma olayını PKK kadroları örgütlemektedir. HDP-YSP yönetimi, vekiller ve kurum yöneticileri bir ıslık ile sahaya koşmaktadır. Silopi eylemi de tıpkı böyle bir eylemdi. PKK’nin ıslığı ile sözde halkın vekili olan isimler sahaya koştular. Berdan Öztürk, Keskin Bayındır, Saliha Aydeniz Newroz Uysal, Sabahat Erdoğan Sarıtaş adlı beş vekil bu kez sahaya gönderilmiş. Bunlar vekille değil PKK’nin alandaki kuklaları olarak sahaya koşmuşlar.

Çünkü seçim öncesi PKK’ye söz vermiştirler, “PKK’nin YSP içindeki temsilcileridirler. PKK’nin işaretine göre hareket edeceklerdir. Kendi hiçbir iradeleri yoktur, söyleneni yapmakla görevlidirler. Saliha Aydeniz, bıraksanız yolunu bulmayacak bir insandır, sıfır siyasi vasıfla, sadece PKK’nin desteği ile siyasette vardır. Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan’da benzer durumdadır.

Keskin Bayındır zaten cezaevinden çıkmış bir PKK kadrosudur.
Bu kuklaların en yeteneklisi ise Berdan Öztürk’tür.

Berdan Öztürk, önce kendi ağababalarına çağrı yapsın

2015 yılından beri yani 4 dönemdir vekildir. Sadece milletvekili değil PKK’nin siyasi alandaki temsilcisi gibidir. Bunun için bu Silopi’de sahaya çıkan kukla vekiller içinde en tehlikelisidir. O eğitimli bir insandır öyle fukara işaret fişeği ile sokağa çıkan diğerlerine benzemez. Ne yaptığını biliyor, gerillaya saldırı olmadığını da biliyor. Tüm bunların bir yalan olduğunu biliyor. Ama utanmadan, arlanmadan bu yalan için karın çatlatıyor. Bu ilk de değil. Daha öncede benzer eylemlere öncülük etti.

Bedran Öztürk, artık kim ne için kendisine bu misyonu verdiyse, kalkmış bir de utanmadan Güneyli siyasetçilere akıl veriyor. Diyor ki “Mesrur Barzani Biden’e mektup yazmış, yüzünü halka dönsün” bre utanmaz, öyle yurtseversen, öyle akıllıysan önce kendi hareketine akıl ver. De ki “Cemil Bayık, sen İran’ın kucağına Süleymaniye’de yaşıyorsun, Kürtlerin evlatlarını Şii milisi yapmışsın, ayıptır, yüzünü halka dön”. Evet Berdan öyle adamsa çıkıp bunu söylesin. Ama değil. Bunun için söyleyemez.

Türkiye Legal siyaseti kimin elinde?

Türk devleti her gün orada burada Kürt öldürüyor. Kürtçe konuştuğu için insanlar öldürülüyor, PKK’nin idare ettiği legal Kürt siyasetinden ses yok. Ne DTP’si, ne HDP’si ne DBP’si hepsi Amed ve İstanbul’da ki sabit yerlerinden başlarını çıkarmıyorlar. Kürtler’i Türk devletine karşı yürüyüşe çağırmıyorlar. Ama Kürdistan Bölgesi’ne karşı yürümek için çağırıyorlar.

Bunlar utanmazlar. PKK’nin legal siyaseti içinde bunlar gibi rantçı bir kesim var. Hepsi orta sınıfın üstü yaşar, uçaklarla toplantılara gelir gider. Lüks yerlerde yer içer. Sonra fakir fukara anaları, propagandalarına kanan insanları sokağa döker.

Bu rantçı takım, hendeklerde ölen gençlerin, dağda vurulan çocukların kanı üzerinden kendini yaşıyor, düzeni bozulmasın diye de PKK’nin direktifi ile sağa sola saldırıyor. İşte en tehlikeli Kürt budur. Bu kukla vatanseverler.

PKK'NIN KÜRDÜ KÜRDE KIRDIRMA SİYASETİ

Geçmişten beri Kürt toplumu kendi içinde çelişkileri olan, birbiri ile çatışmış bir toplumdur. Fakat aşiret, parti, gurup hangi gurup birbiri ile çatışırsa çatışsın halk hiçbir zaman birbirinden nefret etmedi. PKK kendi 50 yıla yaklaşan tarihi boyunca şunu başardı: Artık sadece üst tabaka değil halkta birbirinden nefret ediyor.

PKK’nin Kürt toplumuna kazandırdığı tek şey “Kürtlerin birbirinden nefret etmesi oldu. PKK kitlesini öyle bir hale getirdi ki eğer bugün İran ordusu Erbil’e girip katliam yapsa kitlesi “Barzaniciler ölüyor” diye sessiz sessiz sevinecek. PKK öyle bir duruma getirdi ki kitlesini eğer biri çıkıp Kürdistan Bayrağını yaksa halaya duruyorlar. Kürtler tarihin hiçbir döneminde bu denli birbirinin ölümüne, birbirinin acısına sevinir olmamıştı. PKK Kürtler arasın nefret kültürü yaydı.

PKK düşmanın yapamadığını yaptı. Kürtlerin duygusal bağlarını kırdı. Bu siyasete ortak olan ister kukla ister bilinçli vekili, siyesetçisi, şusu busu, yazarı, aydını hepsi Kürt tarihinde lanetli bir yerde durmuşturlar."

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    suratsız iblisler, sizin bu dünyada cihanda asla bir devletiniz olamayacak
    Cevapla
  • meraci83 7 ay önce Şikayet Et
    Gaflet uykusundan uyanın artık Kürt kardeşlerim. Bunlar Kürt kardeşlerimin dost değil alenen düşmanlarıdır. pkk itlerinin de tescilli kuklaları olduğunu Sayın Barzani nin haber sitesi beyan etmiş zaten.
    Cevapla
  • 04 ağrı 7 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel anlatmış PKK Kürtlere çok zarar veriyor
    Cevapla
  • Hazne 7 ay önce Şikayet Et
    Sevgili Turk kardeslerim bizim bogazimiz artık yırtıldı anlatmaktan artık ya bazılarının işine geliyor ya bazıları kaymağını yiyor. Ben müslüman Kürt asilli Türk vatandasiyim. PKK evvela İslam dusmanidir , PKK nin turkten nefret etmesi Türklerin dini İslam'a olan hadimligidir hizmetidir bu sebeple gelin her zaman olduğu gibi aramızı ne kadar bozmaya çalışsalar bile biz Kürt ve Türk
    Cevapla
  • Misafir 25 7 ay önce Şikayet Et
    Bunların vekil seçilmesine onay veren 12 Eylül anayasasını yapanların yeri nar-ı cehennem olsun benim hazinemden maaş alıyor benim devletime ihanet ediyor bu Müslüman Türk vatandaşı olarak kanıma dokunuyor bu ucube anayasanın bir an önce değişmesi çok elzemdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu