TİKA, Kamerun'da El Sanatları Merkezi ve Kadın Evi inşa etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Kamerun'un başkenti Yaounde'ye 40 kilometre uzaklıktaki Okola kasabasında inşa ettiği yüzlerce kadının faydalanabileceği El Sanatları Merkezi ve Kadın Evi açıldı.

TİKA, Kamerun'da El Sanatları Merkezi ve Kadın Evi inşa etti
TİKA, Kamerun'da El Sanatları Merkezi ve Kadın Evi inşa etti
GİRİŞ 22.09.2023 19:51 GÜNCELLEME 22.09.2023 19:51

Açılış törenine, Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı, TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, Okola Kaymakamı Olomo Andre Christian, Finans Bakanı Genel Sekreteri Gibert Didier Edoa ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Özden, "Projemiz Onandua Sud Derneği ve Okola Belediyesinin katkılarıyla süratle sonuçlandı. Ortaya 200 metrekare büyüklükte ve çeşitli alanlarda kullanılabilecek bir bina çıktı. İnşa edilen tesisten her yıl yüzlerce kadının faydalanmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Binanın üretilen ürünlerin satılacağı ticari bir yapı değil, eğitimlerin, seminerlerin ve sosyal etkinliklerin düzenleneceği bir merkez olduğunu belirten Özden, "TİKA olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde 2012'den bu yana kalkınma faaliyetleri yürütmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda sağlık, eğitim, hayvancılık, tarım gibi alanların yanı sıra kadınların güçlendirilmesine yönelik programlar da dahil olmak üzere 150'den fazla projeyi hayata geçirdik." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kadınların hazırladığı dans gösterileri eşliğinde bina hizmete açıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!