Netanyahu'dan BM Genel Kurulu'nda skandal Filistin küstahlığı! Haritadan sildi!

BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin karşıtı skandal bir harekette bulundu. Genel Kurul'a sunum yapan Netanyahu, Filistin'siz harita kullandı.

GİRİŞ 23.09.2023 02:10 GÜNCELLEME 23.09.2023 08:59
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada skandal bir harekete imza attı.

'FİLİSTİNLİLER BU HAREKETE KARŞI ÇIKMAMALI'

Ülkesinin Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirme yolunda olduğunu belirten Netanyahu, “İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki barışın tarihi bir eşikte olduğuna inanıyorum” dedi. Netanyahu, yeni bir barış çağının başlangıcının müjdelendiğini ifade ederken, Filistinlilerin bu harekete karşı çıkmamaları gerektiğini savundu. Böyle bir barışın Arap-İsrail çatışmalarının bitmesine katkı sağlayacağını belirten Netanyahu, “Diğer Arap devletlerini de İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye teşvik edecektir" dedi.

'FİLİSTİNLİLERE VETO HAKKI VERMEMELİYİZ'

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın dünkü BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Ortadoğu'da Filistin devleti olmadan barış olamayacağı” yönündeki ısrarlı ifadesini kesin bir şekilde reddeden İsrail Başbakanı Netanyahu, “Filistinlilere Arap ülkeleriyle yapılacak barış anlaşmalarını veto hakkı vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU FİLİSTİN'SİZ HARİTA SKANDALINA İMZA ATTI

BM Genel Kurul'una sunum yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin Arap ülkeleriyle olan yakınlaşmasını ve barış sürecine ilişkin kullandığı haritada Filistin'e yer vermedi. Filistin’in olmadığı haritada işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi İsrail’in bir parçası olarak görüldü.

FİLİSTİN'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Filistin yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, BM'de yaptığı konuşmaya tepki gösterdi ve Filistinlilerin razı olmayacağı herhangi bir çözümün Orta Doğu'da barışı tesis edemeyeceğini belirtti.

'FİLİSTİN HALKININ RIZASI OLMADAN BARIŞ VE İSTİKRAR OLMAYACAK'

"Filistin halkının rızası olmadan, uluslararası kararlar ve Arap Barış Girişimi doğrultusundaki talepleri gerçekleşmeden bölgede barış ve istikrar olmayacak." ifadesini kullanan Ebu Rudeyne, Filistin'in resmi tutumunun bu olduğunu, bundan geri adım atılmayacağını, aksini düşünenlerin ise hata ettiğini ifade etti.

"Barış Filistin'le başlar. İstikrar, Filistin halkının meşru ulusal haklarını elde etmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmasıyla sağlanır. O olmadan bölgede barış, güvenlik ve istikrar olmaz." diyen Ebu Rudeyne, Filistin halkının ulusal ilkelerinden sapmayacağını, topraklarına ve kutsallarına bağlı kalacağını; işgalin ise ne kadar sürerse sürsün bir gün biteceğini vurguladı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Artık yeter 7 ay önce Şikayet Et
    Bu mahmut abbas ve hain Araplara verdigimiz destek kesilmeli. Bizim İsrail ile is birliği yapmamiz şart. Ülke menfaati gereği. Filistin asla tanınmayacak bir devlet. Ne yaparsak yapalim boş bir hayal.
    Cevapla
  • Anlaşıldı mı 7 ay önce Şikayet Et
    Orta Doğuda ve Filistinde hiç bir idealin yok da kuru odun gibi duracaksan yeter. Ama varlığını ve geleceğini teminat altına almak istiyorsan, kendine ait bir hesabın varsa izleyeceğin yolu Arap ülkelerine paralel tutamazsın. Bilmem anlaşılır mıyım? Hiçbir devlet başkasının menfaatine politika izlemez, izlemiyor.
    Cevapla
  • Selçuk 7 ay önce Şikayet Et
    Zaten özgür deyil
    Cevapla
  • Levrock 7 ay önce Şikayet Et
    Güney Kibrisi destekleyen Filistin benim hicte urumda degil
    Cevapla
  • yorgun 7 ay önce Şikayet Et
    bunu unutmayalım eğer Kudüs özgür değilse hiç bir islam ülkesi özgür değildir
    Cevapla
  • Cem 7 ay önce Şikayet Et
    Alçak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek