Türkiye'den, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıya çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Hollanda'daki Lahey Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

GİRİŞ 23.09.2023 20:24 GÜNCELLEME 23.09.2023 23:06
Bu Habere 309 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri: Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Hollanda'daki Lahey Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

'KUR'AN-I KERİM'İ HEDEF ALAN AŞAĞILIK SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ'

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hollanda’nın Lahey kentinde bugün, aralarında Büyükelçiliğimizin de bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ülkelerin Büyükelçilikleri önünde gerçekleştirilen kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Dinimizi ve inananlarını küçük düşürmeye çalışmak amaçlı bu provokatif saldırıların, Avrupa ülkelerinde göz yumuldukça giderek yayılmasını ve ifade özgürlüğü kisvesi altında bu nefret eylemlerine izin verilmesini kınıyoruz.

'HOLLANDA'YI ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Birleşmiş Milletler tarafından da dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak kabul edilen bu provokasyonlara karşı, saldırıların yapıldığı ülkeler tarafından artık etkili tedbirler alınmalıdır. Bu saldırılar karşısında girişimlerde bulunduğumuz Hollanda makamlarını olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmaya ve bu menfur hadiselerin tekrarlanmaması için önlem almaya çağırıyoruz.

Türkiye bu hastalıklı ve nefret temelli zihniyetle mücadelesini her türlü platformda kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verildi. 

ADALET BAKANI TUNÇ DA SALDIRI LANETLEDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lahey'de Türkiye'nin yanı sıra Pakistan, Endonezya ve Danimarka'nın Lahey büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıları lanetlediğini bildirdi.

Din ve vicdan özgürlüğünün, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası hukuki metinler ve anayasada korunması gereken en önemli hassasiyetlerden biri olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:

"Ancak en son örneğini Hollanda'da gördüğümüz, uluslararası hukuku hiçe sayan nefret eylemleri, dinimize olduğu gibi aynı zamanda evrensel değerlere de açık bir saldırıdır. Evrensel insani değerleri ilke edinen hiçbir ülke bu çirkin saldırılara sessiz kalmamalıdır. Hollanda adli makamları derhal harekete geçerek bu eylemi gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermesini sağlamalıdır."

NE OLMUŞTU?

Lahey kentinde gün boyu yaptığı eylemlerde, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği yanı sıra Pakistan, Endonezya ve Danimarka'nın Lahey Büyükelçilikleri önünde de Kur'an-ı Kerim yırtan Wagensveld, İslam’a ve Müslümanlara hakaret etti.

Hollanda'da, Türkiye'nin Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 309
  • Mete Han 7 ay önce Şikayet Et
    Şiddetle lanetlemişiz. Hollanda ürünlerinin ülkemizde satılması yasaklamadıkça yapılanlara tepki denmez. Hollanda büyükelçisi sınır dışı etmedikçe büyük tepki olmaz. Hollanda'daki Müslümanlar bankalarındaki paralarını kendi ülkelerine göndermedikçe büyük tepki olmaz. Hollanda'da yapılacak spor müsabakalarına Müslüman sporcularımızın can güvenliği yok diyerek katılmadıkça tepki sayılmaz.
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Bu Hollanda'nın başını ezmek gerek
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Hıristiyan-Müslüman çatışması için çalışan odaklar iş başında. Dikkatli olmak lazım.. Lanetli kavim boş durmaz
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 7 ay önce Şikayet Et
    Baltık denizinde bulunan ülkelerin Türk islam düşmanlığının sebebi nedir ?Ab ve Ruslar arasındaki enerji geriliminin ortak şifa ilacı islam düşmanlığı mı ? ))) Bre nankör ırkçı zihniyet çıkar ve menfaat ugruna birbirinizi yer kan dokersiniz islamın hoşgorüsuyle barış diplomasisi ile hareket eden Türkiyeye düşmanlık edersiniz!!!
    Cevapla
  • Müjdeci* 7 ay önce Şikayet Et
    Kışkırtıcı Provake eylemi Uluslararası Adalet Divanı bulunduğu lahey kentinde yapılmasıda manidar? İlahi adalet tecelli bulacaktır inşallah.Her şerde bir hayr vardır.Avrupa yöneticilerinin ırkcı eyleme göz yumması kendi hazırladıkları yasalara karşı çelişkili davranması Avrupa toplumunda insan haklarına adalet ve hukuk kavramına karşı güvenini derinden sarsmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı