Karabağ hazımsızlığı: Avrupa basınında yine aynı yalan

İngiliz basını, Karabağ'da sivillerin operasyon öncesi ve sonrasında korunmasına rağmen "etnik temizlik" yalanını manşetlerine taşıdı.

GİRİŞ 24.09.2023 10:54 GÜNCELLEME 24.09.2023 11:01
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusunun Karabağ'da anayasal düzeni sağlamak amacıyla 19 Eylül'de başlatıp 24 saatte başarıyla tamamladığı antiterör operasyonunun yankıları sürüyor. Bölgedeki Ermeni gruplar silahlarını teslim etmeye başladı. Rus Barış Gücü'nün gözetiminde yürütülen süreçte şu ana kadar, 6 zırhlı 800'den fazla hafif silah, el bombası, havan topu ve çeşitli silahın teslim edildiği duyuruldu. Silah bırakma sürecinin yanı sıra bölgedeki 120 bin ila 150 bin arasındaki Ermeni nüfusun entegrasyon süreci önümüzdeki günlerde de devam edecek.


YARDIM SÖZÜ TUTULDU

Anlaşma kapsamında Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermenilere gönderdiği yardım konvoyu, Hankendi'ye ulaştı.

Her biri 20 ton gıda ve hijyen malzemesi taşıyan 2 TIR ve ekmek taşıyan 2 kamyondan oluşan insani yardım konvoyu, yükleri Karabağ'daki Ermenilere teslim etti. Azerbaycan ordusunu operasyon boyunca ve sonrasında sivilleri tam koruma altına aldı. Rus Barış Güçleri'nin kontrolünde siviller için koridor oluşturuldu. Sadece Ermeni silahlı gruplar hedef alındı. Bölgede kalacak Ermenilerin tüm haklarının kalacağı duyuruldu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bile Karabağ'daki Ermenilere yönelik 'doğrudan bir tehdit' görmediğini de söyledi.


AYNI KİRLİ OYUNLAR

Ancak tüm bunlara rağmen Batı basını yine kirli oyunlara soyundu. Karabağ uluslararası alanda da Azerbaycan toprağı kabul ediliyor. Bölgedeki silahlı Ermeni gruplar aylardır 2020'deki İkinci Karabağ Zaferi'nden sonra varılan anlaşmalara uymuyor.

Tüm bunları görmezden gelen İngiliz basını dün "Karabağ'da etnik temizlik korkusu" başlığını attı. BBC'deki haberde bölgedeki Ermeni sivillerin artık Azerbaycan kontrolde yaşayacağı ve önümüzdeki süreç için can güvenliklerinin tehdit altında olduğu ileri sürüldü.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 111
  • Güle güle 7 ay önce Şikayet Et
    Zamanında Ruslar bu Ermenileri oraya yerleştirdi. Sırf Azerbaycan'ın bağımsızlığını zorlaştırmak için ve ermeniler Rus yardımıyla karabağda çok türkü öldürdü ve işkence yaptılar. Bunun hesabını verecekler.
    Cevapla
  • Zafer 7 ay önce Şikayet Et
    Bunu düşen milyonlarca Müslümanı, Türkü katleden İngiltere. Çok da tın sizin korkunuz, kınamanız.
    Cevapla
  • Mehmetçik 7 ay önce Şikayet Et
    Bencede korksunlar. Zamanında yaptıkları katliamın kan bedeli alınmadı. Öldürdükleri kadın ve çocukların diri diri yaktıkları insanların kan bedeli kısasla alınmalı . Kısas istiyoruz. 150 bin kişiye
    Cevapla
  • Yoksa 7 ay önce Şikayet Et
    Geçmişte o kadar çirkin seyler yapmışlar ki o yüzden öfkende haklısın evet daha fazla şeyi hak ediyor da olabilirler ama sen de onlara mı bemzemeye çalışıyorsun. Tamam savaş esnasında gözünü kırpmadan canlarını da alabilirsin bu sorun olmaz çünkü hakediyorlar ama toplu katliam istemek ne demek. Bu söylediklerin vahşice fikri ancak bir ermeni ddüşünebilir.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    batı batıyor bitiyor bitecek
    Cevapla
  • TÚRK 7 ay önce Şikayet Et
    Yaw yapıyoruz evet etnik temizlik yapıyoruz var mı ötesi.Siz yıllarca yaptınız ,yaktınız yiktiniz ,kundaktaki bebeğe kadar bombalarınınz.Biz de yapıyoruz var mı?
    Cevapla
  • Zaza 7 ay önce Şikayet Et
    Biz yapmıyoruz,yapmayız,yapamayız, azda olsa imanımız var ALLAHA C.C., Ve peygamberleri ve furkana. Biz yaparsak ingiliz oluruz, Fransız,ispanyol,rus,amerikadan,ermenilerden ne farkımız olacak, Müslüman zalim olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...