Azerbaycan ile Ermenistan görüşmesinin detayları netleşti

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 26 Eylül'de Brüksel'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan'ın katılımıyla bir görüşme yapılacak.

GİRİŞ 24.09.2023 20:16 GÜNCELLEME 25.09.2023 10:05
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliğine dayandırdığı haberine göre, Hacıyev ile Grigoryan'ın 26 Eylül'de Brüksel'de yapacakları görüşmeye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in danışmanları da katılacak.

Görüşmede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 5 Ekim'de İspanya'nın Granada şehrinde yapılacak görüşmenin hazırlıkları ele alınacak.

Aliyev, Paşinyan ve Michel, 14 Mayıs'ta Brüksel'de üçlü toplantıda bir araya gelmiş ve 1 Haziran'da Moldova'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholz'un da katılımıyla beşli toplantı yapmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • karabahtim 7 ay önce Şikayet Et
    Biz Türkler, sahada kazanip, masada kaybederiz diyenler, sayin kahraman Aliyevi, Aratürke dost görünüp, Türkiyenin altini oyan, vatan Haini Inönü ile kariştiriyorlar herhalde. Karşilarinda bütün adalari yunanlara hediye eden kan emici sülük yok. Merak etmeyin, Rusyadan gaz alamayan Almanya ve Fransa, Azerbeyxana yağ çekmeye gelecekler. Ermenistanin kurtarilamayacağini onlarda biliyor
    Cevapla
  • Sezai 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim muhatabımız Fransa almaya değil leşçiler orada olmasın
    Cevapla
  • Kemal 7 ay önce Şikayet Et
    Bu toplantıda Türkiye'nin de yer alması gerekir. Almanya'nın ve Fransa'nın ne işi var orada. Sorun kendi bölgelerini ilgilendirmiyor.
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Nasıl ilgilendirmiyor? Onlar Ermeni çıkarlarını gözetmek için oradalar.
    Cevapla
  • Luna 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ermeni mültecileri alacaktir kesin. Olaf'in yaptigi tek is bu nede olsa.
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ermenistan kullanmaya müsait bir millet kullanan kullanana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufa sıkı takip: Uymayana yaptırım; hedef en az 100 milyar TL
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de